23. september 2023

"Molly Hawk" fotograferet i Orø Havn onsdag den 6. marts. Foto: Jesper von Staffeldt.

“Molly Hawk” fotograferet i Orø Havn onsdag den 6. marts. Foto: Jesper von Staffeldt.
Det ramponerede træskib, Molly Hawk, blev forleden slæbt fra Holbæk Havn til Orø Havn. Holbaekonline.dk har spurgt havnemester, Lars Wolfgang Hansen, om det nærmere omstændigheder for flytningen.

– Molly Hawk har ligget en del år i Holbæk, og er efterhånden blevet til et “håndværkertilbud”, fortæller Lars Wolfgang Hansen og tilføjer, at skibet blev handlet i november, men uden den faste plads i Holbæk.

– Med andre ord så skulle den forlade havnen.

Men skibet blev liggende og den nye ejer havde ikke evnen eller viljen til at betale gæsteleje, og på trods af flere påbud, blev skibet ikke flyttet.

– Til sidst slap min tålmodighed op, og vi fik den bugseret til Orø forrige lørdag. Man får ikke et påbud for sjov og Havnemyndighedens påbud skla efterleves, fortæller Lars Wolfgang Hansen.

– Ejeren har nu fået besked på, at han skal fjerne sin båd inden 1. april, da vi skal bruge pladsen til VIRUS, som snart kommer, da Orøfærgen sejler på sin årlige værftstur søndag d. 7. april.

– Udgangspunktet er, at bådejeren selv må foranstalte og betale for den kommende flytning. Jeg kan ikke forsvare, at vi bruger arbejdstid og skatteborgernes penge på enkeltpersoners urealistiske drømme om at blive den næste Troels Kløvedal.

Holbaekonline.dk har spurgt, hvorfor Molly Hawk ikke ligeså godt kunne blive liggende i Holbæk Havn til fristens udløb, det svarer havnemesteren ikke på, men svarer i stedet:

– Sidste frist udløb vel i november 2018, og jeg kunne bare konstatere, at der intet skete. Og så blev vi nød til at handle.

– Der skal være plads til forskellige slags skibe i vores havne. Både nye i glasfiber og ældre i træ. Men hverken Holbæk, Hørby eller Orø skal være en skibskirkegård. Og nu ser vi hvad ejeren af Molly Hawk gør.

– Ellers må jeg og Orø Bådelaug finde på yderligere tiltag. Da den skal væk. Først og fremmest, fordi VIRUS snart kommer, men vores havne skal være klar til sommersæsonen.

– Jeg er jo også overfartsleder på Orøfærgen, og sommerhusgæsternes første møde med Orø, når de kører af færgen, skal ikke være noget gammelt skibsskrammel, slutter Lars Wolfgang Hansen.

3 thoughts on “Havnemester om ramponeret træskib: Man får ikke et påbud for sjov

 1. Mange Holbæk By borgere, som jeg kender har udtrykt stor glæde over, at denne “øjen-bæ” blev fjernet fra Holbæk.
  Men ingen – heller ingen af disse gode mennesker – har kunnet forstå, hvorfor den så blev slæbt til Orø.

  Nu har det så foreløbig kostet skatteborgerne i hele kommunen, at den er blev bugseret til Orø, for dét har vel næppe været en gratis “vennetjeneste”, som har sørget for at bugsere skibet ??

  Og hvorfor i alverden skulle ejeren have mere “lyst” til at fjerne den fra Orø end fra Holbæk ?

 2. Og halløj

  Pludselig er Orø Bådelaug blevet medansvarlige for dette affaldsproblem fra Holbæk Havn.

  Dét ved de forhåbentlig ??

 3. Typisk Holbæk Kommune. Beboerne i de store øjebæer på havnen er vigtigere end borgerne på Orø. Og de slipper afsted med og sende lorten videre til Orø.

Comments are closed.