Forening klager til Ombudsmanden

Regstrup Natur- og Miljøforening klager til Ombudsmanden.


Bestyrelsen for Regstrup Natur- og miljøforaning, har klaget til Ombudsmanden over Holbæk Kommunes 1. viceborgmester, John Harpøth (O), og processen for fremsendelse af ændringsforslaget om ny placering af biogasanlægget.

I en pressenmeddelelse skriver foreningen, at det er deres opfattelse “at forslaget ikke er stillet i henhold til de vedtagne vedtægter, forretningsorden og kutyme”.

Desuden fremgår det af pressemeddelelsen at, “foreningen er stærk bekymret over den politiske proces og mangel på transparenthed, der er sket i biogassagen.

Regstrup natur og miljøforening samt mange borger, bruger unødigt mange ressourcer på fakta check og validering af oplysninger, der ensidigt kommer fra Nature Energy og deres lobbyister.

“Vi skal alle forholde os til svære juridiske, økonomiske og politiske processer, der ikke er kendte for menigmand og borger. Flere gange har det været muligt at påpege manipulation med data, politiske spidsfindigheder for at presse et tilsløret ændringsforslag igennem samt ensidige oplysninger.” Skriver forenignen endvidere i pressemeddelsen.

Regstrup Natur- og miljøforening vil derfor lade lade ombudsmanden se på om de politiske besluttede spilleregler, er fulgt, eller om der ligger skjulte aftaler til grund for oprindelsen af det stillede ændringsforslag.

Leave a Reply