Regionsrådsformand overvejer at droppe Falck

Arkivfoto: Rolf Larsen.


Regionrådsformand Heino Knudsen (S), Region Sjælland, er rystet over hvordan Falck har optrådt for at holde konkurrenten Bios ude af markedet for ambulancedrift. Det skriver dr.dk.

Afsløringen af Falcks ulovlige metoder får nu flere regionsformænd til at overveje, om deres regioner skal gøre som Region Syd og hjemtage hele eller dele af ambulancedriften.

Blandt dem er Heino Knudsen

– Det er klart, at det er også en mulighed at se på, om vi skal hjemtage dele af eller hele vores ambulancedrift. Det kræver, at vi gør os nogle af de erfaringer, som Region Syddanmark nu har gjort sig, siger han til dr.dk.

Region Sjælland indgik kontrakten med Falck gældende i otte år fra februar 2016. Men ifølge aftalen, har regionen mulighed for at opsige kontrakten efter fire år.

Denne artikel er publiceret den 10. februar 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • Anette Fjelsted

  Falck er oppe i tiden, men hvad tænker jeg?!

  Min far var jo gammel zonemand, og han mente bestemt at konkurrence er sundt for firmaet og forbrugerne, og det mener jeg vel også. Vi ved jo at Falck var mere smarte end Zonen da de overtog firmaet i sin tid, for Zonen var dengang det stærkeste firma.
  Så konkurrence er godt og Falck er ikke altid lige fine når det gælder overlevelse.

  Fair nok MEN Falck er dansk (og det var Zonen også) Bios er udenlandsk. Hedder det ikke købt dansk, støt nærdemokratiet, så hvis Falck var lidt kreative for at overleve, så synes jeg faktisk det klæder mit gamle firma.
  I bund og grund gør de ikke andet end politikker gør i valgkampens hede, Falck er bare ikke lige så smarte i deres måde. Så jeg er faktisk ikke så forarget som alle andre. Eller så er jeg! For jeg mener jo faktisk man skal blive hjemme på egen banehalvdel også i politik og fortælle alt det man er gode til og vil gør og gør, frem for altid at svine de andre (modstander) til!
  Så måske er Falcks ledelse blevet for politisk præget.

  MEN i Falck er folk ansat i generationer, de er loyal gode medarbejder, og man kan ikke bare som kommune sælge deres arbejdskraft til et nyt firma, de er tros alt privat lansatte. De kæmper jo vær dag for at være de bedste til det de gør. Så et sted er der ikke fair for de ansatte. OG det er faktisk lige som hjemmeplejen. En dag går man ud i et firma og kæmper for at være de bedste, og næste dag står man og skal overtagets af de andre der har vundet licitationen.

  At Falck, og hjemmeplejen og sikker også andre fag hele tiden ryger ud i licitation, gør også at arbejdstager aldrig er sikker på deres job, det giver utryghed i ansættelsen og jeg synes ikke det er fair. Ofte køber kommunerne jo billiger og billiger ind af serviceydelse, hvilket også giver konstant forringet arbejdsvilkår, og i sidste ende går det ud over brugerne. Så jeg synes det er en dårlig måde vi har indrettet os på.

  Så lige meget hvordan jeg vender og ser på det, finder jeg faktisk ikke nogen rigtig god løsning, synes det er et stort dilemma som en tænketank godt kunne se lidt nærmere på. Jeg selv – ja jeg er en Falckpige (opvokset med det i modermælken). Så jeg tror jeg giver Falck tommel op for at have forsøgt, næste gang håber jeg bare de vender det om, og bruger penge på at synliggør hvorfor Falck er de bedste, og finder et ordentligt kommunikationsbureau der kan hjælpe og vejlede dem med dette.

  Falck SKAL ikke ud af Holbæk

Leave a Reply