Tankeløs mand udløste politiaktion – derfor bar han rundt på gevær

Arkivfoto: Rolf Larsen


Det udløste en politiaktion i København, da en mand lørdag middag blev set på Københavns Hovedbanegård. En aktion der, som vi tidligere har skrevet, sluttede med anholdelse i Holbæk – nu oplyser politiet, hvorfor manden bar rundt på et gevær i fuld offentlighed.

Københavns Politi kontaktede kl. 12.18 Midt- og Vestsjællands Politi og bad om assistance, da manden med geværet var blevet set stige ind i et tog på Københavns Hovedbanegård. Toget havde retning mod Kalundborg, og derfor blev Midt- og Vestsjællands Politi bedt om at finde manden i toget.

Det lykkedes. For på Holbæk Station fik politiet kl. ca. 12.35 kontakt til en 50-årig mand fra København NV, som rigtig nok medbragte et gevær. Der var dog tale om et hardball-gevær, som lignede et rigtigt skydevåben.

Den 50-årige var i lovlig besiddelse af våbnet, som han dog blev bedt om rejse videre med i mere diskret form, så øvrige rejsende ikke blev unødigt bekymrede.

Hardball-geværet var i øvrigt tiltænkt et familiemedlem, og det var derfor, at den 50-årige havde medbragt ”våbnet” i toget.

Politiet havde ikke grundlag for at mistænke manden for nogen lovovertrædelse.

Læs også: “Geværmand” anholdt på Holbæk Station

Denne artikel er publiceret den 21. januar 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply