Emrah Tuncer om biogasanlæg: Derfor stemmer jeg imod

Emrah Tuncer. Foto: Holbæk Kommune.


Emrah Tuncer (R) har tænkt sig at stemme imod det fremlagte forslag, om at placere et biogasanlæg i Snævre (Vest) eller alternativt i Kvanløse – og det er der flere grund til.

I et opslag på Facebook skriver Emrah Tuncer lørdag aften bl.a.:

“Som politiker fra et grønt parti går jeg naturligvis ind for alle investeringer og tiltag, som kan bidrage til den grønne omstilling. Modsat nogle politikere tror jeg på, at klimaforandringer er menneskeskabte og jeg mener ikke, at vi kan overlade klimaet til de højere magter. Vi skal gøre noget og vi skal naturligvis også tage klimaet alvorligt i Holbæk Kommune.

Når det er sagt, så mener jeg godt man kan være FOR et biogasanlæg og alligevel stemme IMOD den konkrete placering (på samme måde kan man godt ønske idrætsforeningerne nye og tidssvarende faciliteter og alligvel stemme imod Sportsbyen).”

Og så lister han en række grunde op for, hvorfor han stemmer nej, når Kommunalbestyrelsen onsdag d. 23. januar, skal stemme om placeringen.

Bl.a. skriver han:

“Jeg stemmer imod fordi hele processen vedrørende biogasanlægget, har været et af de dårligste forløb jeg har oplevet i mine snart 10 år i kommunalbestyrelsen. Forløbet har ikke overbevist mig om, at Snævre Vest er den rigtige placering (man peger på to placeringer i Kommuneplanen, men melder en placering i Kvanløse ud, nogle måneder efter peger man på Snævre Øst og 6-8 dage senere ønsker man at placere det i Snævre Vest).”

Han peger bl.a. på, at han mener det var forkert først at afholde et temamøde om sagen efter behandlingen i Klima og Miljøudvalget. Ligeså peger han på, at der var medlemmer af kommunalbestyrelsen, som på i Økonomiudvalget i onsdags, stadig havde spørgsmål til biogasanlægget. Spørgsmål som først blev besvaret skriftligt efter mødet.

Emrah Tuncer peger på, at han ikke kan gennemskue ejerforholdene/selskaberne bag rensningsanlægget, og han har ikke tillid til de informationer, som er fremlagt af de private investorer, herunder at biogasanlægget vil betyde 70 nye arbejdspladser, hvilket så viste sig at være 10-15 faste arbejdspladser på anlægget og så skulle resten komme som følge af medarbejdernes forbrug.

Det radikale kommunalbestyrelsesmedlem er ikke ikke overbevist om de ting, som der er blevet oplyst omkring lugtgener og den påvirkning den vil have på borgerne i området. Han forstår heller ikke hvorfor, man ikke kan have to mindre anlæg i hver sin ende af kommunen i stedet for det, som bliver Danmarks største biogasanlæg.

For travlt
I sit opslag skriver Emrah Tuncer også, at han synes det går for stærkt og han peger på, at han ikke bryder sig om, at hastværket sker fordi de private investorer vil have del i nogle satspuljemidler og argumentet således er blevet til “nej nu, er et endeligt nej til et biogasanlæg”.

Og sidst i sit opslag skriver han:

“Jeg stemmer imod fordi borgerne i Regstrup/Snævreområdet i dén grad har ydet en kæmpe indsats for at råbe vagt i gevær og forgæves forsøgt at få politikerne i tale. Den indsats som de har ydet og fortsat yder, har gjort et kæmpe indtryk på mig og derfor har jeg (forgæves) forslået, at udskyde beslutningen i nogle måneder.”

Leave a Reply