Kundby-pigen dømt for trusler mod lærer

Privatfoto.

Den 18-årige kvinde, der i offentligheden er kendt som “Kundby-pigen” er blevet idømt 40 dages fængsel for trusler mod sin tidligere lærer og mentor.

Dommen faldt i dag ved Retten i Glostrup, det oplyser Anklagemyndigheden.

Kvinden skal under en telefonsamtale fra fængslet Hersted Vester med sin tidligere lærer og mentor have spurgt ”Har du en skudsikker vest?” og fortsat ”Så tænker jeg, du burde købe en af sikkerhedsmæssige årsager”.

En bomberydder i fuld beskyttelsesdragt under ransagningen i huset i Kundby. Foto: Michael Johannessen.

Ifølge dr.dk var fortalte den 18-årige kvinde, at hun havde sagt det i affekt, fordi hun havde hørt, at læreren og mentoren, som hun selv betegner som “en ven” havde udtalt sig til medierne og her sagt hendes navn.

– Det blev jeg rigtig træt af. Jeg vil gerne videre med mit liv.

Den 18-årige kvinde fortalte, ifølge dr.dk. i retten, at hun ikke mente det alvorligt.

I dømt år fængsel for forsøg på terror
Kvinden var blot 15 år gammel, da hun blev anholdt for at planlægge terror mod to skoler. Pigen blev anholdt i hjemmet i Kundby i en større aktion, hvor også forvarets sprængningseksperter var tilstede.

Senere blev hun ved Byretten i Holbæk idømt 6 års fængsel for planer om at bombesprænge Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København. I november 2017 stadfestede Landsretten dommen, men forlængede samtidig fængselsstraffen til otte års fængsel.

Denne artikel er publiceret den 10. januar 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply