Foredrag om Den Spanske Syge på Holbæk Bibliotek

Tommy Heisz fortæller om den spanske syge. PRfoto.


Tirsdag den 15. januar fortæller forfatter og journalist Tomas Heisz om Den Spanske Syge på Holbæk Bibliotek.

I 1918, da den spanske syge kom til Danmark, slog den hårdt til i hele landet og slog omkring 15.000 mennesker ihjel alene i Danmark. Flere steder på Sjælland blev meget hårdt ramt. I Haslev mistede en læge sin hustru og fire børn i løbet af blot fire dage. På Stevns sagde en 14-årig pige farvel til sin afdøde lillesøster, som lå i en hvid kiste.

Tommy Heisz’ bog “Dem spanske syge”. PRfoto.


I sommeren 1918 – netop som Første Verdenskrig var ved at være forbi – spredte historiens mest dødbringende epidemi sig over hele kloden. Den spanske syge var i bund og grund kun en influenza, men den var så aggressiv og smitsom, at folk var chanceløse, når de blev ramt. Epidemien tog samlet set over 50 millioner liv.

For første gang fortælles nu historien om, hvad der skete, da epidemien ramte Danmark. I sporvogne og biografsale var frygten fast følgesvend. Ambulancerne kørte i pendulfart til byernes overfyldte hospitaler med nye patienter, blå i huden og rallende af hoste. Og i kapellerne måtte graverne stable kisterne for at få plads til alle de døde.

I sin bog om den dødbringende epidemi har Tommy Heisz samlet en lang række øjenvidneskildringer fra danskere, der oplevede den spanske syge på tætteste hold.

Tommy Heisz fortæller om Den Spanske Syge på Holbæk Bibliotek tirsdag den 15. januar kl. 19.

Info:
Den spanske syge v/Tommy Heisz
Dato: Tirsdag d. 15. januar kl. 19.00
Sted: Holbæk Bibliotek, Ahlgade 9-11, 4300 Holbæk
Billetter à 30 kr. kan købes på Holbæk Bibliotekerne eller via bibliotekets hjemmeside.

Denne artikel er publiceret den 6. januar 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply