Web-TV: Borgerkrigen i Holbæk og andre fortællinger

Holbaekonline.dks Jesper von Staffeldt interviewer Jan Sohn. Foto: Rolf Larsen.


Jan Sohn fortæller spændende historier fra sin nye bog om Holbæk i 1800-tallet i dette web-tv indslag.

Lørdag d. 1. december var Jan Sohn i Bog & ide i Ahlgade for at signere sin nye bog “Borgerkrigen i Holbæk og andre fortællinger om byen i 1800-tallet”. En meget spændende bog hvor vi bl.a. følger en købmands-familie i den købmandsgård som oprindelig lå der hvor Nordvestnyt nu ligger, men som i 30verne blev flyttet op til museet.

Men vi skal også en tur meget længere sydpå, hvor en af sønnerne til købmand Arent Frandsen som i 1810 flyttede til Holbæk og fik borgerskab året efter, i en moden alder deltog i den første slesvigske krig 1848-51, vendte tilbage, men atter drog i krig i 1864. Hvis du vil vide, om der virkelig har været et rigtigt oprør i Holbæk, så se vores lille videofilm og/eller læs bogen, som lige er kommet frisk fra trykkeriet.

Denne artikel er publiceret den 6. december 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply