To bøger for den historisk interesserede i Holbæk

Det er spændende lokalhistorie, som både Søren Wolstrup og Jan Sohnn skriver om, i deres nye bøger.

Inden for to måneder er der udgivet to bøger om Holbæks historie fra begyndelsen af 1800 tallet og fremefter.

Den ene er Jan Sohns “Borgerkrigen i Holbæk” og den anden er Søren Wolstrups “Købmand Seidelin og alle de andre”.

Hvor den sidstnævnte bog fortæller om en ung sælger, der åbnede landets måske første manufakturforretning med tøj til ungmøer, fruer og madammer og manufakturhandlens udvikling i Holbæk by, så kommer Jan Sohns mere vidt omkring, både med emner og steder – dog er der også en købmand med i den bog, en moden købmand, som deltog i begge de slesvigske krige.

Deres udsendte medarbejder på Isefjordens Perle har læst begge bøger og kan varmt anbefale dem, og i denne weekend har undertegnede og Holbaekonline.dks redaktør været i gang at lave to film om disse bøger og deres forfattere. Filmene vil være færdigredigeret midt i denne uge, men man kan herunder få en lille smagsprøve fra optagelser på den ene af de to film:

Denne artikel er publiceret den 2. december 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply