Aktieselskab skal drive Sportsbyen

Denne artikel er publiceret den 8. november 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Holbæk Sportsby. Illustration: Morten C. Henriksen / Kullegaard


Det er et aktieselskab, som skal stå for driften af Holbæk Sportsby. Det fremgår af oplysninger i Det Centrale Virksomhedsrgister.

Mens Fonden Holbæk Sportsby er bygherrer på millionanlægget i udkanten af Holbæk, så skal et aktieselskab stå for selve driften af Sportsyen.

Selskabet, der blev oprettet den 8. oktober har fået navnet Holbæk Sportsby A/S og ejes af Fonden Holbæk Sportsby.

Om firmaets formål står der i registret: “Selskabets formål er at varetage driften af Holbæk Sportsby samt anden hermed beslægtet virksomhed”.

Holbæk Sportsby A/S har fået en startkapital på 500.000 kroner.

Aktieselskabets bestyrelse består af de samme personer, som også sidder i Fonden Holbæk Sportsbys bestyrelse, dvs. Morten Casper Henriksen (Formand – Entreprenøren bag Holbæk Sportsby), Klaus Elkjær Rasmussen (Advokat hos Advodan Holbæk, hvor aktieselskabet også har adresse), Tommy Vestergaard Jensen. Selskabets direktør er Carsten Damgaard Jensen, der også er direktør i Fonden Holbæk Sportsby.

Det er ikke overraskende, at der er oprettet et selskab til at varetage driften af Holbæk Sportsby. Det fremgår nemlig tydeligt af fondens formål, at “Fonden er den udførende part i OPP projektet Holbæk SportsBy og ved udøvelse af anden kommerciel virksomhed med naturlig tilknytning til Holbæk SportsBy. Der kan etableres særskilte juridiske enheder til varetagelse af aktiviteter inden for fondens formål”.

Også et anpartsselskab
Udover Fonden Holbæk Sportsby og selskabet Holbæk Sportsby A/S findes også et anpartsselskab med det lidt mere anonyme navn HSB1 ApS. Anpartsselskabets formål er, ifølge CVR registret, at “drive erhvervsmæssig virksomhed med etablering og drift af faciliteter til brug for sportsudøvere med tilknytning til Holbæk Sportsby samt anden hermed beslægtet virksomhed.”

HSB1 ApS. er stiftet af Fonden Holbæk Sportsby den 2. november 2017 og har Carsten Damgaard Jensen som direktør. Anpartsselskabet har en kapital på de lovpligtige 50.000 kroner.

Dokumentation: Oplysninger fra CVR-registreret om Fonden Holbæk Sportsby, Holbæk Sportsby A/S og HSB1 ApS.

2 kommentarer

  • Avatar Leif Hansen

    Topchefen i det entreprenørselskab, som står for byggeriet af Sportsbyen som formand i det aktieselskab, der skal drive Sportsbyen!
    Smager det ikke vel meget af en betænkelig interessekonflikt?

  • Avatar Lars O.

    Der sidder ikke en eneste kvinde i Holbæk Sportsbys bestyrelse og heller ikke en eneste, som sidder der som repræsentant for sports- og idrætsforening, sportsudøver eller lign.

Leave a Reply