Læserbrev: En kommentar til forsinkelsen af Sportsbyen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

I forbindelse med offentliggørelsen af, at Sportsbyen bliver forsinket, blev kulturudvalgsformanden bedt om en kommentar. Den gode mand tumlede over sine egne ord og gik i strudseposition med hovedet i nærmeste busk!

Af den påfølgende disput på Facebook, som Emrah Tuncer som den eneste politiker har vovet sig ud i, fremgår det, at byrådet åbenbart har fået en forklaring, som til gengæld er hemmelig!

Et (godt) spørgsmål er nu, hvem der kan være tjent med, at forklaringen på en ekstraregning på det kiksede byggeri skal holdes hemmelig. Jeg har tænkt lidt over, hvor indviklet den forklaring egentlig behøver at være.

Altså: I den noget forplumrede 11 mio.kr-sag er der to parter – entreprenøren og kommunen.
For entreprenørens del er det ret enkelt: han har bare benyttet sig af den paragraf i den af kommunen godkendte kontrakt, som giver ham ret til at sende regninger, når han synes, at der grund til det! Og det har han så gjort.

For kommunens del er sagen mere speget: Kommunaldirektøren betalte fluks regningen på de 11 mio. uden at kny, endsige forlangte dokumentation for at entreprenøren rent faktisk havde kørt rundt på arealet med jordbunker svarende til 28 fyldte fodboldbaner med jord i 2 meters højde. For slet ikke at tale om, hvor entreprenøren dog havde kørt jorden hen, for det kunne jo ikke ses derude på marken?! Den økonomiske side af 11 mio.kr-sagen nærmer sig således en klassisk molbohistorie.
Det gør den politiske side af sagen derimod ikke: Et byråd kan ikke fortsat sidde inde med hemmelig viden om, hvad der skete. Af sagsakterne fremgår, at det var kommunaldirektøren, som betalte. Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvilken prokura Holbæk Kommune har givet til den siddende kommunaldirektør, men jeg har ikke efter 12 år som direktør i offentlig forvaltning, andre eksempler på, at en kommunaldirektør uden videre kan udbetale 11 mio. uden at få en dokumentation og politisk velsignelse. Kvittering har han jo nok fået.

Så et bud på det (gode) spørgsmål kunne være, at kommunen har et politisk-administrativt problem.
Vores borgmester har netop landet et budget for 2019, som lover godt for fremtiden med prioriteringer, der er nødvendige for at bringe kommunen på landkortet igen som andet end forgældet. Sportsbyen kommer på et tidspunkt og bliver såmænd nok også en succes med tiden.

Men nu er borgmesterens traditionelle første 100 dage uden kritik gået godt og vel, så nu må vi forvente at borgmesteren træder i karakter i sagen. Hvem vidste hvad og hvem accepterede det????

Lad nu ikke Sportsbyen blive en møllesten om halsen på en ellers succesfuld borgmester: Få det mulige politisk-administrative problem løst og offentliggør forklaringen hurtigt. Alt andet er ikke klogt.

Venlig hilsen
Bent Brandt
Ahlgade 58B
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 1. november 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Hanne Duelund Larsen

    HØRT 🙂

  • Leif Hansen

    Dagbladet Børsen har for ganske nyligt haft en snak med topledelsen i flere af Nordens største entreprenørvirksomheder, som har set sig nødsaget til at øge hensættelserne, primært på grund af en ineffektiv styring af en række store projekter.
    Kan det være her problemet ligger for sportsbyens bygherre? Den totale mørkelægning af sagen forekommer mystisk og kan vel vel heller ikke opretholdes ret lang tid.

Leave a Reply