Medie: Hærværk mod café tændte gnisten til konflikt

Natten til torsdag blev en håndgranat kastet ind til Bandidos MC på Østerstræde i Holbæk. Foto: Alex Christensen


Et voldsomt hærværk mod Café Reem på Roskildevej skal, ifølge politiet, være det, der antændte den igangværende voldelige konflikt i Holbæk. Det skriver Ekstrabladet.dk (Betalingsside).

Som vi skrev dengang, så fandt hærværket sted kort før klokken 18.30 søndag den 22. juli i år. Da kom tre personer ind på caféen, hvor de med hamre knuste inventar og ruder.

Tre personer med tilknytning til Bandidos MC Westcity – som Holbæk afdelingen hedder, blev efterfølgende dømt for hærværket mod caféen, skriver Ekstrabladet.dk.

Ifølge mediet er hærværket nævnt i begrundelsen bag Holbæk Kommunes beslutning om at forbyde Bandidos at forsamle sig i deres klubhus i Østerstræde, et forbud som politiet efterfølgende har fulgt op på ved at tage “rockerloven” i brug og forbyde al ophold på adressen.

Aften efter hærværket, d. 23. juli, måtte politiet rykke ud til Markedspladsen i Holbæk, hvor en større gruppe unge af anden etnisk oprindelse end dansk havde forsamlet sig, bevæbnet med jernstænger og køller. Denne og andre lignende episoder mener politiet, ifølge Ekstrabladet.dk, havde baggrund i hærværket og at Bandidos’ klubhuset i Østerstræde ikke langt fra Markedspladsen, var udset til mål for en hævnaktion.

Siden i sommers har der været flere overfald og sammenstød, der indtil nu er kulmineret med et skyderi i Ladegårdsparken tirsdag aften, hvor en 19-årig mand blev ramt i skulderen og en håndgranat mod Bandidos’ klubhus natten til torsdag.

Denne artikel er publiceret den 26. oktober 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply