Voldsom kritik af lokal svømmers EM-indsats

Pernille Blume skifter. Foto: Das Büro for Team Danmark.


Pernille Blume, der er svømmer i Holbæk Svømmeklub, har fået voldsom kritik efter noget nær en skandale, da hun – med fuldt overlæg – i går smed medaljechancen væk ved EM-semifinalen i 100 meter fri.

Pernille Blume gav sig fuldt ud på de første 50 m, hvorefter hun lavede en såkaldt overfladevending, slog hånden i væggen og dermed mistede værdifuld tid og missede en finaleplads.

Blume, der ellers var spået en seriøs chance for medalje, fik efterfølgende voldsom kritik fra fra Dansk Svømmeunion og trænerstaben, der meldte ud, at hendes taktik kom bag på dem og det var hendes eget valg.

– Jeg og EM-trænerstaben er dybt forundrede over den præstation, som Pernille Blume leverede i aften i 100 m fri semifinalerne. Forud for løbet havde trænerstaben ikke mindre end tre gange gennemgået en minutiøs race-strategi sammen med Pernille, og hele vejen igennem var der enighed om planen også fra Pernilles side. Derfor kommer det meget bag på os alle, hvad vi i aften har oplevet, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach.

Også TV2s svømmeekspert, den tidligere elite svømmer, Mette Jacobsen, langer ud efter Mette Blume:

– Jeg må indrømme, jeg er helt målløs og paf over det. Jeg forstår det ikke. Hun var forrygende svømmende, og det så SÅ godt ud. Hun var på vej mod noget, der kunne blive et tæt opgør mod Sarah Sjöström i finalen.

– Meget har vi set, men det her er det mest overraskende. Og det er ikke specielt positivt.

Også Sarah Sjöström, som vandt EM-guld i 50 meter fri, kritiserer Pernille Blume og ser gårsdagens episode som et forsøg på at slå verdensrekorden på netop 50 meter.

– Hvis man vil gå efter at slå verdensrekord på 50 meter fri, hvilket helt sikkert var tilfældet, så skal man gøre det dér – ikke på 100 meter fri. Det skal være på den samme distance, som man deltager i, siger Sarah Sjöström til nyhedsbureauet TT ifølge tv2.dk.

Får lov til at deltage i 4×100 hold medley
På trods af den overraskende præstation af Pernille Blume i gårdagens semifinale på 100 m fri, har den sportslige ledelse besluttet, at Pernille Blume i morgen stiller op i damernes 4×100 medleyholdkap.

Lars Green Bach uddyber:

– Vi er til EM i Glasgow for at svømme de bedst mulige resultater hjem til Danmark, og det kan Pernille Blume bidrage til med en stærk præstation sammen med holdkappens øvrige tre svømmere i torsdagens holdkap. Vi skylder de øvrige holdkapsvømmere, resten af EM-holdet og alle de mange personer, der står bag svømmelandsholdet, at stille i stærkeste opstilling, og derfor er vi også tilfredse med, at Pernille Blume har tilkendegivet, at hun er klar til at give sit allerbedste sammen med resten af holdet, udtaler sportschefen.

Pernile Blumes indsats tirsdag aften er dog ikke glemt:

– Efter hvert mesterskab sætter vi os sammen med den enkelte svømmer og evaluerer deres præstation op til og under mesterskabet. Det vil vi også gøre med Pernille, og her vil et hovedtema selvfølgelig blive hendes præstation i gårsdagens semifinale. Vores fokus vil i den sammenhæng være på at forebygge, at den slags sker i fremtiden for Pernille Blume, og for alle andre svømmere omkring det danske landshold, slutter Lars Green Bach.

Denne artikel er publiceret den 8. august 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply