Web-TV: Orø midsommerdage eller Det er Jesus, som har taget røven på mig

På Orø har man en præst, der ikke går 12 af på dusinet….Gud ske lov. Foto: Jesper von Staffeldt.


Overskriften kan virke en smule tvetydig, og det er den skam også. Læs med og se videoen, så vil du forstå hvorfor.

I tre dage har der igen år været midsommerfestival på Orø, med musikalske indlsag, som man uden overdrivelse kan kalde “noget af en blandet landhandel” – men det er positivt ment: der var både musik for os der er lidt grå i toppen, men også for det yngre publikum.

Der var sågar en ung gruppe fra København, som havde taget sine fans med.

Men i videoindslaget herunder har vi fokuseret på et indslag med øens præst Kirsten Schmidt, som også er forfatter, med flere bogudgivelser bag sig. En af titlerne hedder Englefjæs, og uden at røbe for meget handler det om en ung præstesøn, som efter at have købt en motorcykel sætter kursen mod Rom hvor han møder en italiener som er bøsse. Sammen planlægger de det, som på nudansk det der hedder en happening, hvori indgår: Jesus i moderne udgave, Paven, den katolske kirke og aversionen mod bøsser og lesbiske. Vi skal ikke røbe mere, men sige der er dækning for overskriften: “Det er Jesus som har taget røven på mig”.

Denne artikel er publiceret den 1. juli 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply