25. juli 2024

Foto: Lokaltog.

Foto: Lokaltog.
Det kan godt være, at kunderne på Tølløsebanen og Odsherredsbanen skal til at finde alternative transportmuligheder. De to strækninger trues nemlig af konflikt efter de ansatte ved lokalbanerne har stemt nej til overenskomstresultatet.

Ifølge deres fagforening, Dansk Jernbaneforbund, har 79% af de stemmeberretigede medlemmer stemt og af dem har 85,5% stemt nej til overenskomstaftalen.

– Jeg glæder mig over den markante stigning i interessen for at stemme. Det er sundt og godt for demokratiet. NEJet er entydigt, men vi ønsker ikke konflikt og derfor ser vi frem til de kommende forhandlinger, siger forbundsformand Henrik Horup.

Konflikten handler om arbejdstidsregler og hvis ikke der opnås en ny aftale, kan konflikten bryde ud fra midnat den 11. juni.

Dansk Jernbaneforbund og modparten, KL, har dog allerede aftalt forhandlinger, som finder sted på torsdag.

– Vi møder i KL torsdag med en klar forventning om at finde en aftale. Men det kræver, at vi kan finde hinanden. Ellers er konflikten jo desværre en realitet fra midnat den 11. juni, siger forbundsformand Henrik Horup.