Forsvarsadvokat: Kundbypigen får ikke hjælp til antiradikalisering

Kundbypigens forsvarer, Mette Grith Stage. Foto: Michael Johannessen.

Den i dag 18-årige pige fra Kundby, som sidder fængslet, dømt for bl.a. forsøg på terrorisme, har ifølge hendes forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, endnu ikke fået hjælp til antiradikalisering i fængslet.

Det tog kun få måneder for den dengang 15-årige pige, at blive radikaliseret efter hun på en ferie til Tyrkiet fattede interesse for islam.

Den 13. januar 2016 blev hun anholdt og sigtet for at have planlagt bombeangreb mod to skoler. Politiet ransagede med hjælp fra forsvarets ammunitionsrydere familiens hus i Kundby og fandt her kemikaler, som kunne bruges til at fremstille sprængstoffet TATP – også kaldet “Satans moder”.

(Privatfoto)


Under varetægtsfængslingen mens hun ventede på at sagen skulle komme for retten, ville politiet og anklagemyndigheden ikke sætte hende i et antiradikaliseringsprogram fordi sagen mod hende ikke var overstået.

I Byretten blev pigen idømt seks års fængsel, men sagen blev anket til Landsretten, som for snart et halvt år siden ændrede strafudmålingen til 8 års fængsel. Men på trods af, at sagen mod hende altså for længst er overstået, har hun, ifølge hendes forsvarsadvokat Mette Grith Stage, stadig ikke modtaget hjælp til at komme af med de radikaliserede tanker.

Og det undrer forsvarsadvokaten, som til dr.dk siger:

– Det undrer mig dybt, at der ikke er startet noget op, efter at dommen er endelig. Der blev afsagt dom i Østre Landsret i november måned, så man har nu haft rigtig god tid til at starte det her op. Derfor er det helt hovedløst, at der ikke er sket noget endnu.

Mette Grith Stage har ifølge dr.dk nu skrevet et brev til Kriminalforsorgen og bedt om en redegørelse. Hun håbet, at det kan få sat skub i tingene, så pigen kan få den hjælp hun behøver.

I et et skriftligt svar til dr.dk skriver kriminalforsorgen, at “påstanden om, at der ikke er iværksat initiativer, ikke er korrekt”, men fordi der er tale om en personsag og man har tavshedspligt, vil man ikke komme nærmere ind på hvilke initiativer der er igang sat.

Denne artikel er publiceret den 14. maj 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply