Staten køber Østre Skole for 14 millioner kroner

Østre Skole.Arkivfoto: Rolf Larsen.


Kommunalbestyrelsen godkendte onsdag en aftale om at sælge Østre Skole til Bygningsstyrelsen. Det baner vejen for et længe ønsket læringscenter på skolen.

Forhandlingerne om salget af skolen på Tidemandsvej i Holbæk har stået på i længere tid. Nu har kommunalbestyrelsen godkendt salget og det forventes, at salget også godkendes i staten og dermed ser det ud til, at Østre Skole nu kan blive det læringscenter, som man har haft visioner om.

– Det har krævet års målrettet arbejde at nå hertil. Derfor er jeg også glad for, at vi nu kan godkende en salgsaftale og dermed skabe det fremsynede og spændende miljø inden for læring og uddannelse, som vi har ønsket i mange år, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.
 
Salgsaftalen indebærer et salg af Østre Skole til Bygningsstyrelsen for en pris på cirka 14 millioner kroner.

Bygningerne skal huse Danmarks Evalueringsinstitut, Danmarks Akkrediteringsinstitution, Danida Fellowship Centre, dele af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

De statslige institutioner kan flytte ind i bygningerne efter der er foretaget renovering og ombygning af de tidligere undervisningslokaler til kontorformål.

Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC), der efter sommeren skal huse den kommende sygeplejerskeuddannelse og en række andre kommunale aktiviteter, bliver boende i Bygning 4, der fortsat vil være kommunal ejendom.
 
Med det forventede køb tages første skridt til at realisere regeringens plan om at flytte cirka 200 statslige arbejdspladser til Holbæk. Hovedparten vil blive flyttet på Undervisningsministeriets område.
 
– Jeg er glad for, at der nu er indgået en aftale om, at staten køber Østre Skole. Dermed sikrer vi en god ramme til at etablere et stærkt fagligt miljø inden for undervisningsområdet. Ved at udflytte statslige arbejdspladser sender regeringen et klart signal om, at vi prioriterer hele Danmark. Jeg håber, at Holbæk tager godt imod de mange nye medarbejdere, siger undervisningsminister Merete Riisager.
 
For borgmesteren er salget af Østre Skole én af flere gode nyheder for kommunen.
 
– Lige nu høster vi frugten af et mangeårigt arbejde for igen at trække uddannelser og læring til Holbæk Kommune. Der er en ny sygeplejerskeuddannelse på vej på HUSC, og vi arbejder hårdt for at trække andre uddannelser til også. Samtidig får vi nu skabt et statsligt og kommunalt lærings- og uddannelsesmiljø på Østre Skole. Den slags betyder rigtig meget efter en årrække, hvor vi desværre har set uddannelser og læringsmiljøer forsvinde, slutter Christina Krzyrosiak Hansen. 
 

Denne artikel er publiceret den 19. april 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply