TV: Fra arena til sportsby

Søren Wolstrup i samtale med Carsten Damgaard. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbaekonline har, med Søren Wolstrup ved mikrofonen, været på besøg i Holbæk Sportsby, der om 8 til 9 måneder er klar til indvielse.

Det er ingen hvem som helt er, der for åben mikrofon, fortæller begejstret om det største byggeri i mands minde. Det var Carsten Damgaard der for år tilbage fik ideen om at samle Holbæks idrætsanlæg på en mark ved Omfartsvejen syd for byen. Trods mange bump på vejen til det endelige projekt, både hos byråd og borgere, toner byggeriet på 22,000 m2, sig højt og stort frem i det åbne landskab.

Carsten Damgaard fortæller om det moderne anlæg der både skal fremme elitesporten, men også skabe fællesskab og socialt samvær hos sportens udøvere i et ikke tidligere kendt omfang. Holbæk Sportsby giver mulighed for at trække større events til byen, koncerter og udstillinger, men grundlaget for hele anlægget er fællesskab, fremhæver Carsten Damgaard. Det er slut med klubbernes egne klublokaler nu samles sportens folk i et fællesrum med fælles cafe, et helt nyt koncept der styrker fællesskabet..

Carsten gjorde det for øvrigt klart, at forudsætningen for byggeriet er et (OPP samarbejde) mellem det offentlige, her Holbæk Kommune og privat et partnerskab. I Holbæk er det en fond der både bygger og driver sportsbyen så overskuddet kun bruges til forbedring og udvidelse. Til gengæld er det også samme fond der må stå på mål for et eventuelt underskud, men har vi vores finansielle partner Sparekassen Sjælland/Fyn, fortsætter Carsten Damgaard. Godt at havde en solid sparekasse i ryggen.

Pengekassen er slået i hos Holbæk Kommune, der bliver ikke udbetalt flere penge end de 325.- mio. kr. byrådet har vedtaget, og på spørgsmålet om hvad der sker såfremt byggeprisen skrider, var der et helt klart svar fra Carsten Damgaard. Det bliver ikke Holbæk Kommunes problem men fonden for Holbæk Sportsbys problem. Hermå man igen nævne Sparekassen.

Følg med i samtalen i indslaget herunder – der slutter med en ”annonce” som fortæller, at på lørdag den 14. april mellem kl. 13 og 15, er der åben hus i sportsbyen, dog uden offentlig transport.

Af Gæsteskribent Søren Wolstrup

Denne artikel er publiceret den 8. april 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Bjarne Kongsted

    Tror nu nok (Søren) det var en helt anden person, der i første omgang bragte MGP på banen, som en eventuel event i Sportsbyen.

Leave a Reply