SOS Børnebyerne mangler indsamlere i Holbæk Kommune


SOS Børnebyerne mangler indsamlere i Holbæk den 6. maj. Foto: Mathilde Oda Meyer.


SOS Børnebyerne mangler folk i Holbæk Kommune, som den 6. maj vil hjælpe børn, der er helt alene i verden ved at samle ind.

– Intet barn skal vokse op alene. Hvis du har to-tre timer, kan du være med til at ændre et barns liv, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Den første søndag i maj samler SOS Børnebyerne ind, så forældreløse og udsatte børn kan få hjælp, men børneorganisationen mangler indsamlere i Holbæk Kommune.

– På to-tre timer kan én enkelt indsamler i gennemsnit få omkring 1.000 kroner i bøtten. Det er mange penge, som kan gøre en stor forskel for et forældreløst eller udsat barn. Og så er det samtidig en hyggelig søndagsaktivitet, siger Mads Klæstrup Kristensen.

Din rute kan blive vejen ud af fattigdom for et udsat barn
Sidste år manglede der indsamlere til 193 indsamlingsruter i Holbæk Kommune. Havde der været indsamlere til alle ruter, havde det betydet, at SOS Børnebyerne ville kunne hjælpe hundredvis flere børn, alene på grund af ekstra indsamlede donationer fra kommunens borgere.

– Det er fjerde år, at SOS Børnebyerne afholder en national hustandsindsamling. Vi ved af erfaring, at der altid vil være ruter uden en indsamler, men vi håber, så mange danskere som muligt har lyst til at tilmelde sig en rute. Vores arbejde for verdens børn afhænger i høj grad af danskernes engagement, siger Mads Klæstrup Kristensen.

Bidrag fra landsindsamlingen den 6. maj går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre børn en tryg barndom i en kærlig familie. Det kan være et forældreløst barn, der får en ny SOS-mor i en børneby, men det kan også være støtte til en udsat familie, så fattigdom ikke splitter familien ad og børnene står alene tilbage. Hvis alle indsamlingsruter i Holbæk Kommune bliver besat, vil kommunens indbyggere være i stand til at indsamle i omegnen af 188285 kroner.

Indsamlere kan tilmelde sig på hjemmesiden www.sosindsamling.dk eller ringe til SOS Børnebyerne på 33 73 02 33. Både på hjemmesiden og via telefonen kan indsamleren vælge en rute i nærheden af deres hjem.

Når man har tilmeldt sig, får man et par uger inden indsamlingen tilsendt indsamlingsbøtten, en indsamlervejledning og andre indsamlingsmaterialer med posten.

Fakta om indsamlingen:
– Der er i alt 217 ledige planlagte ruter i Holbæk Kommune. Hvis man ønsker at oprette sin egen rute, kan man ringe til SOS Børnebyerne på 33 73 02 33. Tilmelder man sig inden den 22. april, er man helt sikker på, at man kan nå at få indsamlingsbøtten med posten.
– På landsplan i 2017 samlede 6.000 danskere omkring 5,5 millioner kroner ind SOS Børnebyernes arbejde.
– Hvis alle ruter i landet var blevet besat i 2017, var ca. 16,2 millioner kroner kommet forældreløse og udsatte børn til gode.

Denne artikel er publiceret den 7. april 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply