29. november 2023

Grafik: Sanalinsan/Rolf Larsen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Grafik: Sanalinsan/Rolf Larsen

Bil-Sportsby-trafik

Sportsbyen kommer til at ligge lige ved siden af Bilbyen. Ved samme “Omfartsvej”, som nu bliver en genvej for de kommende unge brugere fra Tuse og Vipperød: Far kan bare fylde herregårdsvognen op med de unge talenter. Det har Venstre, som det toneangivende parti i hele perioden frem til Sportsbyens vedtagelse, sørget for.

Man kunne fristes til at tro, at det er helt bevidst – ikke bare et politisk drilleri – at sportsby-tilhænger-politikerne ikke i tide indtænkte de nødvendige anlægsudgifter til sikre adgangsveje for cyklister fra Østbyen. Eller udgifter til den nødvendige busbetjening fra Holbæk station. Prisen på Sportsbyen skulle jo holdes nede.

Den nye kommunalbestyrelse står med andre ord overfor en ny nødvendig udgift, der bare gør Sportsby-projektet endnu dyrere.

Det er forståeligt og prisværdigt, at AOØ-flertallet i Klima- og Miljøudvalget ikke vil skære yderligere i busdriften i lokalområderne for at få råd til at betjene Sportsbyen.

En enkel løsning ligger måske lige for:

Bus 501A har for tiden stoppested på Skagerakvej 300 m fra det nye Sportsbyområde og 1000m fra indgangen til Sportsbyhallen. Bus 501A kører flere gange i timen.

Mon ikke den kunne slå et smut forbi den nye Sportshal – ad brandvejen fra Skagerakvej – en gang i mellem – på vej til og/eller fra stationen?

Eller man kunne dele ruten, så den nogle gange kørte til Sportsbyen i stedet for til Stenhus?

Og uden ekstra udgifter?

Indtil videre.

Per Fynboe

Dialog Holbæk
Arbejdsgruppen for Byrum, Trafik og Byggeskik

2 thoughts on “Læserbrev: Bil-Sportsby-trafik

 1. Hvorfor skulle de lige pludselig begynde at tænke på trafikken i deres kommune plan.
  Hvad skal vi der bor ved Lundemarksvej så tænke..
  Vi har euc, sosu, vuc, slotshaven Gymnasium og så alle dem der bruger vejen til Absalon skolen.
  Tror du ærligt talt, de ansvarlige politikere i Holbæk kommune tænker på trafikken.
  Så vil man nok ikke pladser så mange skoler på sådan en “villa” vej.

 2. Har Enhedslisten skiftet holdning?
  I ovennævnte indlæg fra Per Fynbo kommer der løsninger til omlægning af busruter, så Holbæk Sportsby og ikke mindst vores nye sundhedscenter, bliver busbetjent. Det er da dejligt, hvis Enhedslisten har skiftet holdning. Der var ikke megen fleksibilitet at hente hos Enhedslistens Karen Thestrup Clausen på udvalgsmødet, men det er da godt, hvis partiet er kommet på bedre tanker.

  Carsten Andersen
  Kommunalbestyrelsesmedlem (V)
  Medlem af Klima og Miljøudvalget.

Comments are closed.