29. november 2023

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Den meget efterspurgte udvikling i lokalområderne… Nu er valgkampen overstået.

Under valgkampen i november til kommunalvalget, var den næsten ikke den politikker der ikke havde på sit valgprogram at vi skulle ha mere udvikling i vores lokalområder uden for Holbæk by.

På kommunalbestyrelsesmødet i sidste uge, havde jeg og Venstre en sag på dagsordenen om at vi ønskede at der skulle udstykkes byggegrunde i Jyderup, Regstrup og Knabstrup, da kommunen allerede ejer jord de pågældende stæder og der ligger færdige lokalplaner. Stemningen for dette var positiv, men også afventende og sagen blev sendt i udvalg.

Desværre kan vi ikke vente længere. . For vi må nok konstatere at der er nogle byer og dermed skoler der har lidt under at man ikke har haft nogen tilflytning de sidste 8-10år. F.eks. skal min den yngste starte i 0. klasse her efter sommerferien på Nr. Jernløse skole. En skole der har 2-3 spor på alle klassetrin, men vi har lige fået at vide at der kun bliver en 0. klasse til sommer og når man kigger på kommunens egne tal, ser det ikke bedre ud de næste par år.

Jeg har de sidste par uger talt med ejendomsmæglere i både Jyderup og Holbæk og de bedyrer at der er stor efterspørgsel på byggegrunde og at de ligger med købere i skuffen til disse områder. Bare se på hvad der sker i Tuse og Svinninge, hvor der er udstykninger i gang. Hvor Tuse er ved at være udsolgt på 2år. Og der er solgt 5-7 grunde i Svinninge på et år. Fuld fart på salget. Så hellere komme i gang i dag end i morgen.

Vi skal høste frugterne af at Holbæk Kommune er blevet et populært sted at bo. Vi har ikke tid til at vente.

Jeg håber derfor at alle der har lovet udvikling i lokalområderne i deres valgkamp, husker at pressen deres formænd der sidder i udvalget til at huske på deres valgløfter og få gang i udviklingen i lokalområderne nu.

M.v.h.
Peter Nilsson
Nørupvej 9
4420 Regstrup
Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre og medlem af udvalget for udvikling af lokalområder.