Magiske juleoplevelser i Nisseland

Der er masser af skønne nisser i Nisseland. (Privatfoto).


Hvis man ikke kan få nok af julehygge – så er Eventyrlandet Nisseland ved Mørkøv det perfekte sted for både store og små.

Der var engang hvor stormagasiner, varehuse og handelsstandsforeninger næsten konkurrerede om, at have de flotteste og mest interessante juleudstillinger hvor mekaniske nisser kunne få selv de mest inkarnerede ‘julehadrere’ til at stoppe op og lade sig indfange i den fortryllede nisseverden.

Den slags ser man ikke meget af længere. I Holbæk har Byforum sørget for at der nogle dage i december er julehygge bl.a. med et par minirensdyr man kan kigge på og klappe og en julekonkurrence hvor en stor postkasse udgør en central rolle sammen med et par gøglernisser og julemusik til at give baggrundsmusikken når kunderne køber julegaver i byens forretninger.

I dag kan man møde Julemanden kommer hver dag på besøg i Nisseland. Foto: Nisseland.


Vil man opleve den magien ved julen, så skal man bevæge sig væk fra Holbæk og i stedet besøge Eventyrlandet Nisseland på Lindholtvej i Bennebo ved Mørkøv.

Her er der masser af mekansiske julenisser, der viser hvordan nisserne lever og bor. Her er bageren, der bager honninghjerter, ostehandleren med ost af rensdyrmælk, skolen hvor de små nisser lærer at læse og skrive, bryggeriet hvor juleøllen bliver brygget, her er legetøjsforretningen med at det hyggeligste en børnehjerte (og voksenhjerte) kan ønske sig og meget meget mere.

Udover nisserne, så er der opstillinger af H.C. Andersens eventyr, alfer og feer, bamser og troldende i troldebjerger og pirater ombord på det store piratskib.

Og hver dag kommer Julemanden på besøg i nisseland kl. 13 og kl. 15.

Der er også julegavejagt og tegnekonkurrence og skulle man blive sulten eller få lyst til æbleskiver og kaffe, så er der også mulighed for det i caféen.

I Høkerbutikken kan man finde hyggeligt julepynt eller måske en lille julegave.

Nisseland holder åbent tirsdag – søndag kl. 10 – 17 frem til og med lillejuleaften, samt mandag d. 18. december.

Se mere på www.nisseland.dk

Denne artikel er publiceret den 10. december 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply