Kundby-pigen idømt 8 års fængsel for forsøg på terrorisme

Kundby-pigen poserer med pistol i selfie. (Privatfoto).

Østre Landsret har i dag afsagt dom i sagen mod den i dag 17-årige pige fra Kundby, som har stået tiltalt for forsøg på terrorisme.

Pigen blev i januar 2016 anholdt og hendes mors hus i Kundby blev ransaget af politiet med hjælp fra forsvarets ammunitionsryddere. Siden har pigen siddet varetægtsfængslet. I forsommeren blev hun idømt 6 års fængsel for forsøg på terrorisme ved Byretten i Holbæk. Den dom blev anket af båden pigen og anklagemyndigheden. Mens pigen ønskede at blive frifundet, så ville anklagemyndigheden have hende idømt den tidsubestemte straf forvaring.

En bomberydder i fuld beskyttelsesdragt under ransagningen i huset i Kundby. Foto: Michael Johannessen.


I fredags, den 24. november, fandt Østre Landsret pigen skyldig i forsøg på terrorisme ved at hun havde forberedt bombesprængning mod to skoler i begyndelsen af 2016 samt legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, da hun under sin frihedsberø­velse i forbindelse med sagen udøvede vold mod en pædagog ved at stikke ham i maven med et stykke fra et knust spejl. Et voldsforhold, som pigen har erkendt.

Østre Landsret endte med, at forhøje straffen med to år i forhold til byrettens dom, således at den 17-årige pige blev idømt 8 års fængsel.

Ikke enighed
Der var dog ikke enighed i landsretten om sanktionsfastsættelsen.

Der blev afgivet en enkelt stemme for at idømme pigen forvaring, som ønsket af anklagemyndigheden. Tre stemte for fængsel i 6 år, mens et stort flertal på 14 stemte for at fastsætte straffen til 8 års fængsel.

Denne artikel er publiceret den 27. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply