Redaktionen har modtaget: Stilhed før stormen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Stilhed før stormen

Den rituelle stammedans er stilnet af her 2 døgn før valget. Til gengæld har alfahannerne – undskyld, Christina, Sine og Bente – gravet sig ned i skovbunden, hvor de ligger og venter på svaghedstegn fra de andre – læs: peger på ”en anden end dem selv”.

Det hjælper ingen vælger, det hjælper kun dem selv i deres påtagede skråsikkerhed.
Samtidig størkner billedet af ”rød” og ”blå” blok helt uhensigtsmæssigt. For en fortsat blokpolitik i Holbæk Kommune er det eneste, vi ikke har brug for. Vel er Kanalstræde ikke Christiansborg og vel er Holbæk Fjord hverken Rubicon eller Tryggevælde Å.

Opgaven for den kommende borgmester er helt jordnær: Oprydning. Oprydning og produktion af en plan til effektfuld gennemførelse af oprydningen. Prioritering af hvilke ubehagelige beslutninger, der skal træffes og i hvilken rækkefølge.

Den nye borgmester må nødvendigvis sætte sin nærmeste medarbejder, kommunaldirektøren, til at udarbejde et katalog over fakta, som der skal tages politisk stilling til i det nye byråd så hurtigt som muligt. I den fase er den nye borgmester stærkt afhængig af sin faglige og juridiske rådgiver og må markere sig som den øverste leder af kommunen -sine qua non.

Det burde allerede kalde en vis vaklen frem i selvforståelsen hos nogle af alfahannerne, der forestiller sig at dreje byens nøgle rundt i låsen, åbne porten og bestige havnefortet så at sige direkte fra gaden. Forvaltningens irgange vil være en labyrint uden tilgængelig vejviser. 3 D-briller vil ikke være en hjælp. Røgkammeret er direktionsgangen. Jeg husker fint min tid som kommunal direktør, når vi fik en ny borgmester. Velkommen.

Bent Brandt
Byrådskandidat (Kons.)
Ahlgade 58B

Denne artikel er publiceret den 18. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply