Mere erhvervspraktik i folkeskolerne

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Mere erhvervspraktik i folkeskolerne

Folkeskolen er en af fællesskabets vigtigste institutioner i Holbæk Kommune. Her klæder vi de nye generationer på til at blive handlekraftige og reflekterede samfundsborgere, som kan bidrage positivt. Derfor skal vi styrke folkeskolen.

Udover at give skolerne mere frihed og sikre bedre undervisning, skal vi få flere elever i 8. og 9. klasse ud i erhvervspraktik. Vi ved at rigtig mange unge har svært ved at vælge en uddannelse efter folkeskolen, og derfor kunne det give god mening at give flere en fornemmelse af hvordan en arbejdsplads og en virksomhed fungerer. Der findes mange solstrålehistorier om unge, som er blevet afklaret i deres uddannelsesvalg, efter at de har været i erhvervspraktik.

I Holbæk Kommune skal vi sørge for at sikre et tættere samarbejde mellem den enkelte skole og det lokale erhvervsliv. Det sikrer en mere alsidig undervisning, og kan give interesse for nogle af kommunens mange gode erhvervsuddannelser. Her spiller erhvervspraktik en fuldstændig afgørende rolle. Vi skal gå forrest, og fastsætte konkrete målsætninger for hvor mange folkeskoleelever der bør vælge erhvervspraktik. Det vil blive en stor gevinst for den enkelte og for kommunen.

Med venlig hilsen

Christina Krzyrosiak Hansen
Politisk leder og Borgmesterkandidat S Holbæk Kommune

Denne artikel er publiceret den 17. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply