Læserbrev: Til kamp mod et A- og et B-hold

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Til kamp mod et A- og et B-hold

Holbæk Kommune er en af de kommuner i Danmark hvor flest børn og unge går i privatskole. Det er ikke i sig selv et stort problem. Men hvis en stor del af forældrene i kommunen bevidst fravælger folkeskolen, fordi de oplever at den svigter deres børn, så bliver udviklingen bekymrende. Vi skal ikke acceptere at vi får skabt et A- og et B-hold blandt grundskoleeleverne i vores kommune, fordi vi konsekvent har svigtet folkeskolen. Når vi først dertil har vi svigtet sammenhængskraften og troen på lige muligheder i vores område.

Derfor skal vi i dialog med forældre og elever om udfordringerne i Holbæk Kommunes folkeskoler.

En ting er at vi har brug for en lokalaftale med lærerne, mere frihed til skolelederne og give skolerne større muligheder for at sikre den lokal forankring. Men vi skal også have forældrene på banen. Et nyt byråd må tage bekymringerne fra forældre og elever mere alvorligt, og inddrage dem i udviklingen af vores folkeskoler.

Kampen mod et A- og et B-hold for børn og unge i vores grundskoler må være en helt central kamp for alle i Holbæk Kommune. Det mener vi hvert fald i Socialdemokratiet.

Med venlig hilsen

Christina Krzyrosiak Hansen
Politisk leder og Borgmesterkandidat S Holbæk Kommune

Denne artikel er publiceret den 17. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply