7. december 2023

Foto: Michael Johannessen

Politiet har lukket Bandidos’ klubhus i Østerstræde i Holbæk. Foto: Michael Johannessen

Politiet har i dag lukket rockergruppen Bandidos’ klubhus i Østerstræde 4 i Holbæk.

I dag har politiet besluttet at lukke alle klubhuse tilhørende rockergrupperne Satudarah MC og Bandidos MC Sjælland og Lolland-Falster.

Det er, ifølge politiet, sket med baggrund i en verserende konflikt mellem Satudarah MC og Bandidos MC, herunder flere af deres støttegrupper.

Konflikten er i særlig grad eskaleret efter et større slagsmål mellem de to grupper ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober, og har siden ført til flere alvorlige angreb og voldelige hændelser mellem de to grupper.

Konflikten vurderes ikke at være geografisk afgrænset, idet der i flere politikredse på Sjælland har været konkrete hændelser forøvet både i det offentlige rum, mod deres klubhuse og mod andre adresser, hvor medlemmer af grupperne bor.

Ifølge politiet har de to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben, der på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade.

Politiet vurderer at der er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser, ligesom det vurderes, at rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb i konflikten.

This slideshow requires JavaScript.