Læserbrev: Refleksioner Over Borgmesterens Økonomiske Status

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev: 

Refleksioner Over Borgmesterens Økonomiske Status (30-10-17 i HO)

Herregud Søren Kjærsgaard !!!

Det er da for ynkeligt 🙁 Du skriver nu, at vi alle sammen kan være ganske rolige. På under nogle få måneder er den økonomiske styring forbedret. ”Økonomisk styring” har jo desværre været et ikke-eksisterende begreb i kommunen. Så det er da ”flot”, at den er blevet forbedret 🙂
Og nu er et forventet – forventet – overskud i 2017 på 29 mio kr. åbenbart løsningen på alle problemer, nemlig som fundamentet for det kommende byråd.

Du skriver også, at i 2018 er der råd til, at vi bruger, hvad vi må på børn, unge og ældre!
Oven i købet samtidig med at vi lægger penge i kommunekassen og investerer i bygninger og institutioner, OG nedbringer gælden.

Tju hejsa, hvor kommer alle de penge til alle disse herligheder så fra?

Er det fra de seneste års høje befolkningstilvækst ?? Det er jo ikke så længe siden, at du pegede på, at når vi igen og igen fik at vide, at nu manglede der ATTER millioner af kroner, så var grunden den, at der var kommet så mange nye borgere til kommunen, og dét gav dyre overførselsudgifter!

Jeg spurgte dig dengang, hvilke befolkningsgrupper det drejede sig om, som gav kommunen så mange forøgede udgifter ? Om det måske var lutter babyer, der var kommet til kommunen, som begribeligvis ville koste nogle kroner, indtil de voksede op og kunne bidrage til samfundet, selvom sådanne babyer jo normalt kommer sammen med deres forældre, som derfor kunne bidrage til indtægtssiden ? Og om disse tilflyttere, som flytter ind i store pæne huse på de udstykkede grunde i kommunen, måske var på overførselsindkomst ??

Alt dette har du ikke svaret på.

Så hvordan den høje befolkningstilvækst nu er rigtig positiv – også på indtægtssiden – ja se dét forstår jeg ikke. Gør du ??

Men det er måske den magiske tryllestav, som Vivi Frederiksen peger på, som du nu – som en bedre fe i eventyret – i et sidste fortvivlet forsøg (som altid hvert 4. år), svinger hen over de sagesløse borgere i kommunen ??

Hvad ved jeg? Men du skal nok ikke regne med, at borgerne lader sig forblænde af tryllestøvet.
Det er patetisk at læse din Økonomiske Status.

Og i den sammenhæng, så er dit kandidatur da vist nået til ”Overskreden Dato”.

Vort eneste håb er nu, at Ministeriets fremadrettede krav om tilbagemeldinger om økonomien hver 3. måned fra en sådan kommune som Holbæk, måske fremadrettet kan holde Holbæk Kommune på ”dydens smalle vej”, således at vi ikke alle sammen ryger ud over kanten.

Hanne Duelund Larsen
Salvigvej 12
4305 Orø

 

Ovenstående læserbrev er svar på borgmester Søren Kjærsgaards læserbrev “Økonomisk Status”

Denne artikel er publiceret den 1. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Knud Erik Hansen

    Et rigtigt godt skriv – der er da ingen mennesker, som forstår borgmesterens udlægning af kommunens økonomi sammenholdt med den udgift han har bragt kommunen i med Sportsbyen.

Leave a Reply