Læserbrev: Det drejer sig om at gøre kagen større

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Det drejer sig om at gøre kagen større!

Kommunalvalget er godt i gang, og mange politikere løber fra det ene valgmøde til det næste. Lysten til at gøre det bedre er der hos alle, og lysten til at bruge løs af pengene ligeså. Der er ikke de områder, eller projekter, som ikke kan få et beløb med på vejen – tænk hvis én summerede alle de beløb der loves. Hvad der ikke nævnes i gaveregnen er, at servicerammen er HELT brugt de næste år. Vi må altså IKKE bruge flere penge på velfærd selvom vi ville.

For en ny mand som mig, der til dagligt har til opgave at drive en virksomhed, kan dog det undre, at det som der gennemgående altid diskuteres, er hvordan vi fordeler de mange millioner der kommer ind. For at blive i mit navns reference, kan jeg jo sige, at det der i bund og grund diskuteres er ”hvordan fordeles kagen”.

Men hvor er lysten og motivationen til at gøre kagen større?

Alle der holder fødselsdag, ved jo at en stor kage er væsentligt sjovere at dele end en lille.
Vi skal have råd til at udføre kerneopgaverne på en tilfredsstillende måde. Hvert eneste år er der behov for flere penge til at dække et konstant stigende udgiftsniveau. Hvis vi på sigt skal undgå at snakke besparelser hvert eneste år, er vi nød til at finde vej til større indtægter.

En række partier ønsker at få råd til dette via skattestigninger, hvor flere allerede har meldt ud, at der også næste år skal skrues på skatteknappen.

Jeg ønsker en anden vej!

Forhøjelse af skatterne er en kortsigtet løsning, og på et tidspunkt kommer et niveau hvor stigning i skatten ikke hjælper mere – der er simpelthen for store negative konsekvenser, som ikke kan opveje den merindtægt det giver.

Vi skal sørge for, at gøre kagen større uden at tage flere penge fra os, som allerede bor i Kommunen.
Vi skal skabe vækst i kommunen ved tiltrækning af nye virksomheder, nye borgere, og assistere de eksisterende virksomheder i selv at vækste, så der skabes flere jobs. Gennem vækst kan vi sikre økonomi til at udfylde servicerammen på lang sigt, til nye byggerier hvilket understøtter væksten, til at afvikle gæld og selvfølgelig til at få penge på den berømte kistebund.

Lars Frausing Basse
Byrådskandidat for Venstre i Holbæk

Denne artikel er publiceret den 30. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Gitte Schmidt

    Jeg ved ikke hvorfor jeg kommer til at tænke på den 14-årige Marie Antoniette, der ankom til det sultende Paris i 1770, og spurgte en hofmand, hvorfor folket var så utilfreds. Hofmanden svarede, at folket savnede brød, hvorefter Marie Antoniette replicerede: Så giv dem da kage! Men måske er det nærliggende.

Leave a Reply