29. marts 2024

Siden i eftermiddags har beredskabet arbejdet på at sikre Holbæk Havn mod oversvømmelse. Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk

Siden i eftermiddags har beredskabet arbejdet på at sikre Holbæk Havn mod oversvømmelse. Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Opdateret kl. 23.27:Vandstanden er begyndt at falde. Holbaekonline.dk stopper liveopdateringerne, med mindre der sker noget afgørende nyt.

Klokken 22.00 var vandstanden i Holbæk faldet til 140 cm over dvr. Vandstanden toppede klokken 21.20 med 148 cm over dvr. Natten i gennem vil vandstanden falde yderligere, men først ved syv-tidenmandag morgen forventes det, at vandstanden er under 100 cm over dvr.

Holbæk-Orø Færgen er IKKE indstillet! – på trods af tidligere udmelding fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Midt- og Vestsjællands politi udsendte klokken 17.21 besked på twitter om, at begge færger til Orø indstiller sejladsen kl. 18.00. Men det afviser overfartsleder Lars Wolfgang Hansen fra Orø-Holbæk Overfarten, som har været i telefonisk kontakt med Holbaekonline.dk efter politiets udmelding. Han henviser i stedet til, at man fortsat ser situationen an, som vi skrev tidligere i dag.

Østre Færge har sidste sejlads klokken 18.30, det oplyser selskabet på sin facebook-profil og man forventer, at sejle igen klokken 05.30 mandag morgen.

Politiet har nu også dementeret sin egen oplysning.

Det forventes, at vandstanden i Isefjorden vil være på sit højeste i løbet af søndag aften.

Beredskabet har hele eftermiddagen arbejdet på højtryk for at sikre bygninger på Holbæk havn mod oversvømmelse. Der er bl.a. lagt sandsække og såkaldte Watertubes ud ved Værftscaféen og transformatoren.

Politiet oplyser, at forsyningsselskabet FORS, udsender sms-varsel om at mindske vandforbruget i aften.

Politiet opfordrer “stormturister” til ikke at gå i vejen for beredskabet.

Vestjællands Beredskab har oprettet en hotline på nummer 44 22 71 04, som kan benyttes indtil mandag morgen klokken 8.00.

Har man brug for sand og sandsække til at sikre sig mod oversvømmelse, kan det hentes her:

Tuse Næs: Udbyvej 23
Holbæk: Parallelvej 52

Aktuel vandstand:

Klokken 22.00 var vandstanden 148 cm over dvr. Vandstanden toppede kl. 21.20 med 148 cm over dvr.Kilde: dmi

6 thoughts on “Følg med her: Seneste nyt om højtvandssituationen

  1. Sådan noget sludder. Færgen mellem Orø og Holbæk forsætter med at sejle…. Indtil videre.
    Mvh Overfartslederen

  2. Dét – sandsække på Orø –

    har der vist aldrig nogen sinde været tale om under diverse storme 🙂

    Men Orø er jo også vant til at klare sig selv – ikke sandt ??

  3. Vant til at klare sig selv på Orø, jo det kan da godt være, men jeg syntes nu at det også ville være godt og klædeligt, hvis der var kommet sandsække til Orø – det ville gøre det lidt lettere i kampen mod vandet – men det er selvfølgelig ikke der største delen af stemmerne ligger – kan kun misundeligt se mod Roskilde hvor alle i kommunen hjælpes.

Comments are closed.