Lørdagsvejret: Blæst og varsel om forhøjet vandstand

Sådan så det ud, da stormfloden Bodil satte Holbæk Gl. Havn under vand for snart 4 år siden. Der er ingen forventninger om oversvømmelser på grund af forhøjet vandstand i dag, lørdag. Foto: Michael Johannessen.


Dagen i dag byder på blæsevejr og i den forbindelse har DMI udsendt et varsel om forhøjet vandstand. Myndighederne følger situationen.

Mens der ved den jyske vestkyst er udsendt varsel om vindstød af orkanstyrke og der for bl.a. Odsherred er udsendt varsel om vindstød af stomrstyrke, så er der for Holbæk udsendt et varsel om ‘risiko for vindstød af stormstyrke’. Vraslet der gælder for lørdag morgen frem til klokken 19 varsler om risiko for kuling fra nordvest med vindstød af stormstyrke på 25-27 m/s.

Til gengæld er der varslet om forhøjet vandstand i bl.a. Isefjorden på mellem 1,3 og 1,6 m over DVR.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at især vil være i Holbæk, at der forventes højvande og selvom man ikke forventer oversvømmelse, så vil myndighederne i fællesskab holde nøje øje med udviklingen, så man kan være klar til at imødegå eventuelle problemer.

Politiet og beredskaberne anbefaler, at borgerne tænker sig om, når de går ud lørdag og søndag grundet det forventede voldsomme blæsevejr, og samtidig bør man tænke på at sikre sin ejendom, så løsdele ikke flyver rundt. Har man en ældre nabo eller andre, der kan bruge hjælp, så giv de pgl. en hånd med, så vi undgår skader.

Politiet og øvrige myndigheder opfordrer til, at der holdes øje med politiets hjemmeside politi.dk/midtvestsjaelland, Twitter eller app’en POLITI.

Denne artikel er publiceret den 28. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply