Kandidaterne må hænges op i lygtepælene på lørdag

Kommunal- og regionsrådsvalget nærmer sig med hastige skridt og dermed også tidspunktet for, hvornår valgplakaterne må hænges op.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Tidligere på året ændrede folketinget loven omkring plakatopsætning i forbindelse med valget, så de nu må hænges op klokken 12 den fjerde lørdag inden valget. Det vil i år sige, at plakaterne må hænges op på lørdag, den 28. oktober. Tidligere var skæringstidspunktet 00.00 midnat, men det er altså nu rykket til klokken 12 middag.

Almindeligvis er kandidaterne og deres hjælpere hurtige til at få plakaterne op i lygtepælene, mens det ikke altid går lige så hurtigt med at få dem ned igen. I følge loven, skal plakaterne være fjernet senest 8 dage efter valgdagen, det vil i år sige den 29. november 2017.

Denne artikel er publiceret den 25. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply