Læserbrev: Hvad med erhvervslivet i Holbæk Kommune?

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Hvad med erhvervslivet i Holbæk Kommune?

Kommunalvalget står for døren og borgerne i Holbæk kommune skal stemme tirsdag d. 21 november. I den forbindelse har en ny konstellation set lyset i Holbæk Kommune. De røde partier med Enhedslisten, Radikale, Socialdemokratiet, Lokallisten og Konservative står i kø for at dele gaver ud til alle de borgere som har et ønske. Intet ønske er for stort eller et problem, da vi bare sætter skatten op igen og igen. På sommermødet i Rotationens hallen på Nordvestnyt omhandlende Kommunens økonomi var alle parti undtagen Venstre og Liberal Alliance klar til at sætte skatten løbende op over de næste 4 år.

Socialdemokratiet ville hæve med 100 mill. Og kun bruge dem på velfærd. Radikale ville hæve med 80 mill pr år altså i alt 240 mill. Enhedslisten ville gerne sætte skatten op med 300 mio, så bare vi kunne bruge løs af nye midler i kommunekassen. Selv de konservative var så rundforvirret, at de tog ordet skattestigning i deres mund. Midt i al snakken om at hæve skatten glemte de helt, den formentlig største aktør til væsentlig at bidrage til kommunekassen nemlig erhvervslivet i Holbæk Kommune. Altså dem som skaber arbejdspladser og kan hjælpe med at få mennesker fra offentlig forsørgelse og over og blive selvforsørgende. Venstre og Dansk Folkeparti har de sidste 8 år prøvet at få Holbæk Kommune til at blive så erhvervsvenlige som muligt, og vi har ligget meget højt på Dansk Industris liste! Det har betyder flere arbejdspladser, mere vækst og færre på offentligt forsørgelse som i den grad dræner kommune kassen. Desværre må vi nu nok vinke farvel til den erhvervsvenlig del i Holbæk Kommune og den vækst som føre med den del. Den nye politiske konstellation har end ikke nævnt erhvervslivet i deres budgetmæssige oplæg, og så sent som på sidste byrådsmøde brillierede Enhedslisten igen med at ville ansætte kommunens egen ejendomsmægler, så man sparede de udgifter det koster at sælge en kommunal ejendom! Det næste bliver vel, at vi selv skal til at producere de biler som kommunens medarbejdere kører rundt i til dagligt.

Venstre vil forsat arbejde for bedre vilkår til kommunens erhvervsdrivende. Venstre vil forsat arbejde for øget fokus på turisme, da det skaber liv og vækst i vores kommune. Venstre vil forsat arbejde for at fremme samarbejdet mellem erhvervslivet i Holbæk Kommune og vores kulturelle og foreningsmæssige tiltag som gavner mange mennesker i hele Holbæk Kommune.

Stem på Venstre d. 21 november.

Med venlig hilsen
Morten Bjørn Nielsen
Nr. 7 på Venstre liste til Kommunalvalget i Holbæk Kommune.

Denne artikel er publiceret den 21. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  AK AK 🙁

  Så er det da mærkværdigt, at man ikke har evnet andet end at køre kommunen helt i bund i det nuværende byråds tid – selvom du mener, at kommunens erhvervs-venlighed har skabt flere arbejdspladser, mere vækst og færre på offentlig forsørgelse.
  ??? Hvad pokker er det så der er gået så gruelig galt ???
  Og hvorfor tror du, at mere “af samme skuffe” vil give kommunen fremgang ???
  I stedet må man håbe, at de fremtidige politikere i Holbæk har LÆRT af den fejlslagne politik.
  Man skal huske sin fortid – for at skabe sig en bedre fremtid !!!!
  Og det gælder først og fremmest vælgerne, som skal sætte kryds ved de personer, som forhåbentlig OGSÅ er blevet klogere af at huske og lære af fortiden.

 • Det er lidt et spørgsmål om hvad der kommer først hønen eller ægget. Hvornår fatter Venstre at der skal vendes helt op og ned på prioriteringerne, for at komme ud af den triste virkelighed vi står i.

  Det er din folkeregisteradresse, der er afgørende for, hvilken kommune du skal betale kommuneskat til. Vi kan ikke tiltrække tilflytning og arbejdskraft hvis borgernes serviceniveau i Holbæk Kommune ikke prioriteres, og fortsat skal udsættes for den store sparekniv – det kommer kun vores nabokommuner til gode. Så kan de levere arbejdskraften og få kommuneskatten og efterlade Holbæk med manglende kommuneskatter og købekraft i nærområdet.

  Virksomheder ønsker at etablere sig hvor der er kvalificeret arbejdskraft, så det nytter ikke noget at vi blot svinger sparekniven over de nære tilbud – I Holbæk er man gået i gang med at save benet over og det er sørgeligt at se, at Venstre efter så mange år stadig ikke har fattet hvad det er der går galt.

Leave a Reply