Læserbrev: Unge har brug for hjælp til at (over)leve i en præstationskultur som vores

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Unge har brug for hjælp til at (over)leve i en præstationskultur som vores!

Vi lever i en accelererende præstationskultur, og som gymnasielærer oplever jeg, hvad det betyder for unges livskvalitet, at de konstant skal præstere: Flere og flere unge mennesker kæmper med livet.

Det er svært at være ung i en præstationskultur som vores: Det handler om at være den bedste til alt, hvad man gør, og i kampen om at blive den bedste, rammes stadigt flere af stress og psykiske diagnoser som spiseforstyrrelser, angst og depression.

Præstationskulturen spiller mine elever ud mod hinanden, og vi er i fuld gang med at opfostre og uddanne et kollektiv af egoister. Problemet ved dette er, at vi som mennesker har brug for hinanden – forskningen viser, at det, der har bragt mennesket langt, er dets evne til at samarbejde. Derfor skal vi hjælpe vores børn og unge med at se værdien i at indgå i fællesskaber – i en præstationskultur som vores, er dette en vigtigere opgave end nogensinde før!

Vi er nødt til at arbejde for at skabe miljøer, hvor det hilses velkomment, at man tager en pause fra kravet om hele tiden at skulle præstere. Hvor der er fokus på fællesskab, interesse og mening, for dét skaber trivsel. Hvis ikke vi gør noget nu, er vi i overhængende fare for at tabe en generation på gulvet.

Som kandidat for Lokallisten vil jeg arbejde målrettet for at øge børn og unges trivsel!

Stine Krüger Veng
Egevej 7
4350 Ugerløse
Kandidat for Lokallisten for hele Holbæk kommune

Denne artikel er publiceret den 13. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply