Læserbrev: Nogen må tale pædagogernes sag

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Nogen må tale pædagogernes sag

Der findes masser af forklaringer på, hvorfor normeringerne i daginstitutionerne skal op. Den korteste forklaring er, at tryghed er vigtig for børns udvikling, og pædagogerne er forudsætningen for, at børnene føler sig trygge, når forældrene er på arbejde.

En anden forklaring, som bestemt også er vigtig, er, at vi skal passe på vores pædagoger – ellers gør vi det svært for dém at passe på vores børn. Som mor til to børn i hhv. vuggestue og børnehave er det min oplevelse, at pædagogerne strækker sig meget langt for at være der for børnene. Men uanset hvordan vi vender og drejer det, så har en pædagog kun to hænder, og der er derfor en helt naturlig grænse for, hvor mange børn han eller hun kan hjælpe ad gangen.

Forskningen viser, at det opleves som en enorm psykisk belastning, at man som fagperson bliver nødt til at give afkald på sin faglighed – når man kan se, hvad der er brug for, men ikke har mulighed for at gøre det. Det fører simpelthen til stress og sygemeldinger blandt pædagogerne. Og hvem skal så passe vores børn, når vi går på arbejde?

Hvis vores børn skal føle den tryghed, som er så vigtig for en sund udvikling, så skal de passes af pædagoger, der har tid og overskud til at se det enkelte barn.

Det er helt essentielt, at vores pædagoger er glade for at gå på arbejde – det får vi glade børn af.

Stine Krüger Veng
Egevej 7
4350 Ugerløse
Kandidat for Lokallisten for hele Holbæk kommune

Denne artikel er publiceret den 8. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply