Læserbrev: Et skridt i den rigtige retning – og et skridt mod mere velfærd

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

“Et skridt i den rigtige retning – og et skridt mod mere velfærd”.

Sådan vil jeg beskrive den budgetaftale, som vi er seks partier, der er gået sammen om.

Jeg vil gerne sige tak til de partier, som er med i budgetaftalen: Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative, Radikale, Venstre og Lokallisten. Vi er ikke enige om alt, men jeg er glad for, at vi i disse budgetforhandlinger har fokuseret på, hvad vi mener, der vil være det bedste for Holbæk Kommune – og ikke at valgkampen starter lige om lidt.

Det er ingen kunst at være uenige eller stemme nej, men de resultater, vi opnår, når vi arbejder sammen er altså langt bedre, end når vi skændes eller går op i spin og taktik.

Vi retter kun op på økonomien ved at tænke langsigtet og etablere et bredt samarbejde på tværs af partier. Og det er budgetaftalen fra i dag et eksempel på, også selvom den selvfølgelig altid kunne have været bedre.

Budgettet skal til afstemning på næste byrådsmøde, og hvis jeg skal fremhæve noget, jeg selv er særligt glad for som socialdemokrat, må det blive følgende:

– Flere hænder i daginstitutionerne. Vi sikrer 20 millioner kroner årligt til at give børneområdet et tiltrængt løft.

– Arbejdstidsaftale for lærerne. Vi får lavet en aftale, der vil give lærerne mere frihed og bedre arbejdsforhold.

– En solidarisk skattestigning. Vi hæver skatten med 43,5 millioner fordelt på grundskyld, dækningsafgift og personskat. Det betyder, at skatten for den enkelte borger nøjes med at stige 0,2 procent.

– 5 millioner kroner til trafiksikkerhed, der med blandt andet cykelstier kan være med til at binde vores kommune bedre sammen.

I Socialdemokratiet er vi glade for budgetaftalen, og vi er stolte over de aftryk, vi har fået sat.

Ingen skal dog være i tvivl om følgende: Situationen er stadig alvorlig og genopretningen af kommunens økonomi er kun lige er gået i gang. Et bredt flertal i byrådet har taget et skridt i den rigtige retning, men der er lang vej endnu. I Socialdemokratiet vil vi derfor fortsætte med at arbejde for, at få Holbæk Kommune tilbage på sporet.

Christina Krzyrosiak Hansen
Borgmesterkandidat for hele Holbæk Kommune
Socialdemokratiet

Denne artikel er publiceret den 27. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply