Læserbrev: Demokratisk problem

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Et læserbrev om kommunens demokratiske problem

”Man må håbe, at det nye byråd forstår, hvem der er arbejdsgiver i kommunen, og således hvem der ansætter og afskediger medarbejdere på højt plan. Der mangler fortsat ordentlighed i kommunens administration.”
Sådan sluttede jeg et læserbrev den 27.februar i år.

Nu syv måneder senere kan man i dagens avis læse, at Holbæk Kommunes administration stadig fuldstændigt uhæmmet selv bestemmer, hvad den sætter på miljøudvalgets dagsorden. Denne gang sætter man udvalget til at vælge mellem to placeringer af et overflødigt renseanlæg, som ingen har bedt om et oplæg til!
Tværtimod har udvalgsformanden i fuld offentlighed lovet en demokratisk proces i sagen om et muligt nyt renseanlæg. Og tværtimod har udvalget ønsket en beregning af, hvad det vil koste at beholde det eksisterende renseanlæg på Muddermøget, sådan som kommunens egen tekniske forvaltning selv vurderede var det mest nyttige for ganske få år siden!

Jeg har i utallige læserbreve dokumenteret, hvordan kommunens administration under skiftende direktører suverænt bestemmer med hvad og i hvilken rækkefølge byråd og udvalg skal forholde sig til sager, som det åbenbart passer den.

Denne totale mangel på respekt for det lokale folkestyre er nedbrydende for befolkningens og de folkevalgtes tro på demokratiet. Og det bliver selvfølgelig ikke bedre af, at samme administration gang på gang leverer fejlagtige tal, giver mangelfulde råd og alligevel får lov til at blive siddende i førerbunkeren.
Der mangler simpelthen ordentlighed i den administration!

Jeg håber, at miljøudvalget på tirsdag sender renseanlægget direkte tilbage til forvaltningen med krav – ikke ønske – om, at den opfører sig ordentligt.
Det kan undre, at den nye kommunaldirektør ikke indser, at han naturligvis burde have standset den emsige forvaltning. Kommunens demokratiske problem vokser hver gang, han ikke viser, at han er kommunaldirektør.

Men måske kommer der en god udvikling i det nye byråd. Der er nemlig kø ved bordet, hvor der tales om at decentralisere kommunens betoncentralisme, sådan som konservative har fremført det i månedsvis.
Tilsvarende håber jeg, at byrådet på næste møde returnerer administrationens to forslag om at ødelægge forholdene yderligere for de børn, der har særlige behov på specialskoler og folkeskoler.
De 2,5 mio. kroner, som det koster at behandle disse børn ordentligt, svarer til lønudgifterne for mindre end tre af de chefstillinger, som naturligt nedlægges, når et flertal gennemfører decentraliseringen efter valget.

Bent Brandt
Byrådskandidat (K)
Ahlgade 58B

Denne artikel er publiceret den 24. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply