Et bredt flertal i byrådet går ind for genindførelse af dækningsafgiften

Michael Suhr fra De Konservative stemmer – nølende – for genindførelse af dækningsafgift. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Er flertal bestående af samtlige partier i Holbæk Byråd – minus Liberal alliance – går ind for genindførelse af dækningsafgiften.

At f.eks Enhedslisten gør det kommer vel næppe bag på vælgerne, men at Konservative og et nølende Venstre gør det, kan vel nok overraske.

Vi har talt med Michael Suhr fra de konservative som til Holbaekonline.dk siger:

– Grunden til vi går ind for dækningsafgiften er, at den er et led i den planlagte skatte- og grundskyldspromille forhøjelse og vi regner med der bliver en mulighed for evt. at stemme nej til den, hvis den kommer på som separat punkt under den endelige afstemning. For det vil ikke vælte det brede forlig.

Søren Stavnkær fra Liberal Alliance er imod dækningsafgiften dels fordi den vil belaste et erhvervsliv som han i mener i forvejen har det hårdt i Holbæk kommune, og her tænker han, at en sådan yderligere belastning kunne medføre lukning af forretninger i midt-Holbæk by. Liberal Alliance er i øvrigt også imod de øvrige skatteforhøjelser.

Selv Enhedslisten har meldt sig ind i “det pæne selskab” og bakker det nye forlig om budgettet for 2018 op og vi vil her på Holbaekonline senere bringe en kommentar fra Karen Thestrup til den nye situation i Holbæk byråd.

Om Dækningsafgift:
dækningsafgift, afgift, som kommunalbestyrelsen kan pålægge offentlige ejendomme, der er fritaget for kommunal grundskyld, og private kontor- og forretningsejendomme som bidrag til dækning af de udgifter, som ejendommene påfører kommunen. Afgiften beregnes af forskelsværdien (ejendomsværdien minus grundværdi) og kan maksimalt udgøre 10‰. Kilde: Gunnar Thorlund Jepsen: dækningsafgift i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. september 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=67650

Denne artikel er publiceret den 24. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply