Landsdækkende dagblad tog Holbæks økonomi under behandling

Berlingske skrev lørdag om Holbæk Kommunes økonomi.


Rejsekongen Simons Spies skal engang have sagt “dårlig omtale er bedre end ingen omtale”, det er dog ikke sikkert at man i kommunens administration og politiske ledelse er af samme opfattelse efter omtalen af Holbæk i lørdagens udgave af Berlingske.

Allerede på forsiden mødes landets læsere med rubrikken “Regnefejlen gør Holbæk til den fattigste kommune”. Over et to siders opslag inde i avisen, gennemgås kommunens økonomi og der bliver ikke lagt fingre imellem. Blandt andet beskrives det, hvordan et flertal i byrådet vedtog opførelsen af SportsByen på trods af, at man allerede havde stort underskud i budgettet og hvordan byrådet efterfølgende vedtog store besparelser.

Om det siger Søren Stavnskjær fra Liberal Alliance til Berlingske:

– Projektet (SportsByen -red.) er af en størrelse, som jeg simpelthen ikke forstår, at man har turdet stemme igennem. Men jeg tror, at alle politikere nu har fået fokus på, at økonomi er noget, vi skal holde øje med. Der er dog ikke nogen, der kommer til at hjælpe os med det, for det er jo helt selvforskyldt. Det er lige til ‘Luksusfælden’.

Avisen har også snakket med både almindelige borgere, som bl.a. giver udtryk for bekymring omkring velfærden i kommunen, den almindelige økonomiske situation, ligesom de undrer sig over, hvordan en regnefejl på 150 millioner kroner har kunnet lade sig gøre.

Berlingske skriver, at man har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Søren Kjærsgaard om regnefejlen og hvem der har ansvaret for den. Men man har måttet nøjes med at citere Nordvestnyt d. 27. maj hvor borgmesteren sagde: “Det er utilfredsstillende, at vi ikke kan regne med de oplysninger, vi får i byrådet. Det kan vi ikke leve med.”

Denne artikel er publiceret den 18. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply