Lokallisten har udstukket politikken og sat holdet

15 af Lokallistens 16 kandidater til byrådsvalget i november samlet foran Det Gl. Rådhus. Foto: Rolf Larsen.


Lørdag præsenterede Lokallisten sit program og sine kandidater på et pressemøde i Byrådssalen på Det Gamle Rådhus i Holbæk.

Hele den lokale verdenspresse var mødt frem – dvs. Nordvestnyt og Holbaekonline.dk – for at høre hvad den nye liste har på hjertet.

Spidskandidat Signe Agerholm fortalte om listens program, der bl.a. indeholder ønske om at gøre lokalområderne til drivkraft i Holbæk Kommune, om ‘aktivt medborgerskab’ hvor frivillige laver initiativer der gør noget ‘godt for lokalsamfundet’, selvom det, ifølge Sine Agerholm, ikke må blive til en spareøvelse, så nævner hun selv muligheden for at forældre kan gøre hovedrent i daginsitutionen, men pointerer også, at evt. sparede penge, skal forblive i institutionen og kan bruges til andre ting. ‘

I det hele taget skal borgere og medarbejdere indrages meget mere.

Lokallisten ønsker, at der skal være større decentral styring af de kommunale enheder (skoler, daginstitutioner osv. -red.). Det mener listen vil skabe ro på de kommunale arbejdspladser, der har oplevet mange nedskæringer og fyringer af medarbejdere. Roen vil være med til at skabe ‘den gode arbejdsplads’ for kommunens 4.400 medarbejdere. Medarbejderne skal have ‘arbejdsglæden tilbage’, hvilket også vil mindske sygefraværet blandt kommunens ansatte.

Valgforbund med R og C
Lokallisten, der af Sine Agerholm betegnes som en ‘centrum-venstre’-liste har indgået valgforbund med Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti. Samarbejdet med de to partier er allerede i gang, forleden fremlagde de tre en økonomisk genopretningsplan for Holbæk Kommune sammen.

Kandidaterne
Sine Agerholm og Finn Martensen, der er henholdvis nr. 1 og 2 på Lokallistens liste over kandidater, kommer begge fra Socialdemokratiet, som de forlod i forhåret efter intens intern ballade i partiet.

Flere andre på listen har socialdemokratiske rødder, men der er også kandidater som ikke tidligere har været medlemmer af politiske partier eller, som i et enkelt tilfælde, har været suppleant til byrådet i den gamle Tornved Kommune for partiet Venstre.

I alt er 16 personer stillet op på Lokallisten til kommunalvalget i november.

Kandidaterne er:

1. Sine Agerholm
2. Finn Martensen
3. Steffen Sandager
4. Lars Qvist
5. Pia Guldbrandt
6. Lars Schandorff
7. Tina Kjeldsen
8. John Ebbe Hansen
9. Allan Larsen
10. Stine Krüger Veng
11. Dorte Albers
12. Susanne Utoft
13. Jan Floor
14. Pia Haslebo
15. Leila Egensberg
16. Jesper Kruuse

Se hele pressemødet
Du kan se hele pressemødet i videoen herunder, varighed ca. 34 min.

Denne artikel er publiceret den 17. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Ernst Hedemand

    Sine Agerholm skrev på Facebook at hun glad for hun blev valgt som nr. 2 på socialdemokratiet liste, hun ville arbejde for Socialdemokraterne i fremtiden, men få dage efter, brød Sine med Partiet, og stiftede sammen med en skolelærer, socialdemokratisk byrådsmedlem, lokal listen.

  • Kristine Korsgaard

    og siden da har hun haft travlt med at vaske hænder, være efter Christina K. Hansen og føre heftig valgkamp for sit nye parti fra byrådssalen..

Leave a Reply