Læserbrev: Parkering i Holbæk

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Parkering i Holbæk

Emnet har været oppe et utal af gange. Hvis man kigger i gamle bøger om Holbæk, så vil man se, at helt tilbage i halvtredserne var de handlende utilfredse med antallet af parkeringspladser.

Grafik: Sanalinsan/Rolf Larsen


Det er naturligvis ikke blevet bedre med årene, men inden man kaster sig ud i alt for store projekter, så kunne man starte med at sætte elektroniske anvisningstavler op ved indfaldsvejene, Munkholmvej, Kalundborgvej, Roskildevej og Vald. Sejrsvej. Her kunne bilisterne se, hvor der er optaget, og hvor der er ledige parkeringspladser.

Der er ingen grund til at kigge efter en parkeringsplads eks. i Bysøstræde, hvis man allerede inden, man kom derned kunne se, at der ikke var nogen ledige pladser.
Det ville betyde, at vi slipper for søgetrafikken, hvor bilisterne forsøger sig forskellige steder, før de rent faktisk finder en parkeringsplads. Systemet findes i Roskilde og også i Køge, og garanteret også i andre byer, som vi kan sammenligne os med.

Det blev undersøgt for år tilbage. Jeg er sikker på, at elektroniske anvisningstavler er blevet billigere med årene, og det er en mulighed, der hurtig kan etableres.

Det vil være godt for de handlende, og jeg er sikker på, at handelslivet også vil være glad for.
Det vil ikke kræve lange rapporter m.v. for at træffe den beslutning. Der skal naturligvis findes nogle penge til projektet, men dernæst er det bare at gå i gang. Håber det lykkes!

Carsten Andersen
Labæk 2, Holbæk
Kandidat for Venstre til kommunalvalget

Denne artikel er publiceret den 15. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

 • Allan

  Grunden til at der ikke er parkingsplader bla i Algade skyldes at en eller anden tumpe bestemte at lave gaden om, så folk nu kan parker på langs og ikke som før.

  Dette medføre jo at der er færre p pladser i Algade. Så jeg kan forstå at folk der før hen handlede i Holbæk køre andre steder hen.

  Men det jo åbenbart det vores nuværede politiker ønsker.

 • Carsten Andersen

  Det er mindst 20 år siden Ahlgade blev ændret! Det var politiet, der modsatte sig skråparkering af hensyn til færdselssikkerheden for cyklister.

 • Anna Grethe Nyby

  Det gør jo ikke situationen bedre uanset hvem der modsatte sig den gamle ordning. Er man gående er det til gengæld svært at komme forbi alle de utallige borde og stole, der er stillet bredt op

Leave a Reply