Artikel om Emrah Tuncers påståede sympatier for Tyrkiets præsident Erdoğan skaber debat på Facebook

Tykiets præsident Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Kremlin.ru (CC BY-SA 4.0)


En artikel i mediet Zetland om danske byrådsmedlemmers sympatier for tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan er nu blevet debatemne på Facebook-siden ‘Politik i Holbæk’.

Årsagen er, at det radikale byrådsmedlem og borgmesterkandidat Emrah Tuncer nævnes i artiklen.

Af Zetland-artiklen står der, at Emrah Tuncer ‘i flere tilfælde [har] liket indhold på Facebook, der promoverer Erdoğan eller hans politiske linje. Så sent som i marts 2017 likede han for eksempel en video af en tale, hvor præsidenten langer ud efter Tyskland med ordene: “Jeg vil love jer, at så længe I kalder Recep Tayyip Erdoğan for en diktator, vil jeg kalde jer fascister og nazister.”

Emrah Tuncer beskyldes i en artikel i mediet Zetland for at sympatisere med Tyrkiets præsident. Det afviser Emrah Tuncer. Foto: Holbæk Kommune.


Udover eksemplet med Emrah Tuncer, bringer artiklens forfatter Mads Staghøj eksempler på yderligere seks nuværende eller tidligere byrådsmedlemmer, som ifølge artiklen har sympatier for præsident Erdoğan.

Emrah Tuncer afviser dog, at være tilhænger af Erdoğan:

I en e-mail til Zetland-artiklens forfatter Mads Staghøj skriver Emrah Tuncer: ‘Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er tilhænger af Erdoğan og de angreb på pressefriheden, ytringsfriheden og retsstaten, som han står for.’

Tuncer forklarer ifølge artiklen sine likes med, at hans Facebook ofte har opslag fra tyrkiske venner og medier, ‘så jeg skal ikke afvise, at jeg over en årrække er kommet til at like noget af det. Det er jeg ked af.’

Debat på Facebook
Sent lørdag aften blev et link til Zetland-artiklen lagt op i Facebook-gruppen ‘Politik i Holbæk’ og hurtigt begyndte medlemmer af gruppen, at kommentere opslaget.

Nogle kan ikke se relevansen i, at linket blev delt, andre mener, at der er tale om angreb på Emrah Tuncer, indlægget blev af et gruppemedlem kaldt “et ualmindeligt ækelt og personligt opslag, som på ingen måde hører til, i denne saglige gruppe”, mens andre igen mener, at opslaget er relevant.

Emrah Tuncer selv har også taget del i debatten i Facebook-gruppen og har i debat-tråden kommenteret sagen:

For det første er jeg dansk statsborger – og stolt af dét. For det andet står jeg ved det jeg har udtalt til Zetland. Jeg tager altid afstand fra angreb på pressefriheden, ytringsfriheden og retsstaten

Denne artikel er publiceret den 10. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Lars O.

    Ja det kan jo ske, at man får liket et eller andet ens venner eller bekendte har slået op. Man skal nok ikke lægge så meget i et like som zetland gør. Fint Emrah tager afstand, for nogle af de andre nævnt i artiklen er der langt større bevis for har sympatier med Erdogan.

Leave a Reply