Sommeren i Holbæk var blandt de bedste i landet

Vi har desværre ikke noget lækkert billede af sommeren 2017, så vi har i stedet fundet dette. Foto: PublicDomainPictures / Pixabay

Når Holbæk optræder i diverse lister, er det ofte på en liden flatterende plads. Det gælder f.eks. når det kommer til kommunens likviditet pr. indbygger, karaktergennemsnittet i folkeskolen, ja selv i fodbold er Holbæk rutsjet ned i rækkerne.

Men på et punkt, hører Holbæk ikke til i bunden – eller bare den dårligste halvdel: Sommeren 2017.

Jep, du læste rigtigt. Selvom de fleste nok vil give denne artikels forfatter ret i, at sommeren i år ikke har været noget at råbe hurra for, så har den været bedre i Holbæk end i langt størstedelen af Danmark.

Sommeren 2017 i Holbæk Kommune blev den 27. bedste blandt landets 98 kommuner. Det viser en opgørelse fra DMI.

Men hvad gjorde så Holbæk fortjent til den placering? Jo det gjorde en middeltemperatur på 15,8 grader celsius, 239,8 mm regn og 607,4 solskinstimer.

Nu skal man glæde sig over hvad man har fået – og det gør vi også her på Holbaekonline.dk, men vi vil da også gerne vide hvem der blev nr. 1 og hvem der blev nummer sjok.

Bedste sommer havde man i Vordingborg, hvor middeltemperaturen sneg sig op på 16,2 grader celsius og nedbøren var på 226,6 mm. Og så skinnede solen i mere end et døgn ekstra i Vordingborg i forhold til Holbæk; 637,1 solskinstimer blev det til.

Men heldigvis slap vi for den sommer, som Rebild oplevede. Her var middeltemperaturen nede på 14,8 grader celsius og 332,9 mm regn. Heller ikke solskinstimer var der for mange af; blot 521,4.

Måske det var en mulighed for Holbæk at bruge resultatet til at brande sig med – det er jo så populært at brande kommunen: ‘Holbæk – Kommunen med den 27. bedste sommer i møgåret 2017’ – ideen er til fri afbenyttelse, vi frasiger os, af hensyn til kommunens økonomi, ethvert konsulenthonorar for den.

Denne artikel er publiceret den 3. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply