29. marts 2024

Malte Sjørslev scorer kampens eneste mål og bringer Holbæk foran 1-0. Foto: Rolf Larsen

516 tilskuere så på, da Holbæk B&I søndag eftermiddag tog imod Slagelse B&I til et spændende opgør i Danmarksserien.

Holbæk B&I lagde hårdt ud og forsøgte at sætte sig på kampen fra start. Det lykkedes dog gæsterne, at få spillet til at bølge frem og tilbage og efter 20 minutter havde begge hold haft et par muligheder, der dog ikke var rigtig farlige.

I 21. minut kom så kampen første egentlige chance og det var Holbæk der fik den. Desværre for hjemmepublikummet lykkedes det gæsternes forsvar at afværge.

Blot tre minutter efter havde Holbæk igen en god chance, men Slagelses målmand var på plads og tog bolden i hænderne.

Og igen skulle der gå tre minutter, før Holbæk igen havde en stor chance, der desværre kiksede i spillet til sidst.

I 34. minut var det Slagelses tur til at have en af den slags chancer, som er så ærgerlige når de kikser. Et indkast blev forlænget foran målet til et skarpt skud, der gik hen over Holbæks mål.

Det lykkedes hverken hjemmeholdet eller gæsterne at score i 1. halvleg, så stillingen ved pausen var den lidt kedelige 0-0, som slet ikke viste noget om hvordan spillet i kampen ellers var forløbet.

I de første fem minutter af 2. halvleg var det igen Holbæk som styrede løjerne og et enkelt forsøg blev det også til, men bolden blev ramt skævt og fløj forbi målet på langs.

I 56. minut havde gæsterne så chancen for at bringe sig foran, men i stedet for at ramme mellem stolperne, blev bolden sendt over målet. Kort efter blev scenariet gentaget, denne gang blot med Holbæk som afsender.

De blå-hvide holdt gæsterne på tæerne og i 63. minut havde Holbæk igen en rigtig god mulighed for at score. Men, hele tre gange kiksede det for Holbæk-angrebet foran Slagelse-målet, inden gæsternes forsvar fik sendt bolden væk.

Et enkelt halvfarligt forsøg blev det til for gæsterne, inden Holbæk i 72. minut endelig lykkes med at komme på måltavlen. Det skete på et smukt mål af Malte Sjørslev, der med stor sikkerhed sendte bolden forbi Slagelses målmand til 1-0.

Målet gav Slagelse lidt fut i spillet og i 80. minut fik Slagelse muligheden for at reducere med et godt spil op mod Holbæk mål og et spil der gav lidt forvirring i Holbæks forsvar, men Christian Mortensen var på plads i sit mål og tog bolden.

Kort før tillægstiden kunne Holbæk udbygge scoringen, hvis den sidste lille snert af held, havde været med hjemmeholdet. Et hovedstød placeret perfekt var tæt på at gå ind, men Slagelses målmand havde set bolden og fik lige akkurat vippet den op over målet.

I de sidste minutter af kampen slappede hverken hjemmehold eller gæster af, det blev dog ikke til mål og Holbæks spillere, trænere og ikke mindst tilskuere, kunne glæde sig over 1-0 sejren, da dommeren fløjtede kampen af.