Nu kan du ‘låne’ en bibliotekar

Nu kan du booke en bibliotekar. PRfoto: Holbæk Bibliotek.


Holbæk Bibliotek har et helt nyt tilbud til bibliotekets lånere: Nu er det muligt at booke en bibliotekar og dermed får god tid og ro til at gå i dybden med spørgsmål – og bibliotekaren har mulighed for at forberede sig på emnet.

Borgerne bruger i høj grad biblioteket som stedet hvor de søger information og inspiration. Når de henvender sig i ekspeditionen drejer det sig om meget forskellige typer af spørgsmål.
Det kan være alt lige fra ”hvad skal jeg læse?”, ”hvilke artikler og bøger egner sig til min studieopgave?”, til ”hvor finder jeg de nyeste regler om andelsboliger?”

– Man kan selvfølgelig fortsat komme ind fra gaden og blive betjent, siger faglig konsulent Birgitte Haag Jespersen og fortsætter:

– Men vi oplever et stigende behov for en mere individuel og grundig vejledning og det vil vi gerne imødekomme med det nye tilbud.

– Noget af det vi oplever der kræver en grundigere vejledning er f.eks. studerende der har brug for hjælp til litteratursøgning, brugere der søger efter information på nettet og har svært ved at gennemskue hvad der er pålidelige hjemmesider; andre vil gerne have mere tid til bibliotekarens anbefalinger af gode bøger, siger Birgitte Haag Jespersen.

Når du bestiller tid, får du en halv times individuel vejledning hvor bibliotekaren har sat sig ind i dit emne, inden du kommer.

Tilbuddet med at booke en bibliotekar findes i dag på flere biblioteker, blandt andet i Ringsted og Århus – og nu altså også i Holbæk.

Du kan bestille tid på Holbæk Biblioteks hjemmeside senest et par dage før du vil have hjælp. Herefter bliver du kontaktet af en bibliotekar og i aftaler et tidspunkt på hverdage mellem klokken 10 og 16.10-16.

Denne artikel er publiceret den 31. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply