Læserbrev: Midt i en bandetid

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Midt i en bandetid

Det forebyggende arbejde er ikke blevet mindre væsentligt i øjeblikket, hvor man ser enkelte unge grupperer sig i bander, der i den grad generer deres omgivelser i de byer, hvor de er meget synlige.
Heldigvis har vi være forskånet for de nye bander (bl.a. LTF) her i kommunen indtil nu, men det billede kan lynhurtigt ændre sig.

Carsten Andersen. PRfoto.


Det stiller store krav til arbejdet i kommunerne, hvor det måske kan være fristende i en tid, hvor der skal lægges budgetter, at skære på det forebyggende arbejde, fordi der er så mange andre ting, som der skal skaffes penge til.

Her gælder det om at holde hovedet koldt og tænke langsigtet: Hvis vi sikrer, at der er penge til det forebyggende arbejde, så kan vi på sigt spare mange penge og mange menneskeskæbner. Endelig kan det forebyggende arbejde være med til at skabe tryghed for kommunens øvrige borgere.

I mange år har kommunerne haft SSP medarbejdere (Skole-Social-Politi), der på forskellig vis har ydet en god indsats. Det er meget vigtigt, at den enkelte kommunale medarbejder i den grad har fingeren på pulsen og har et tæt samarbejde med kommunale institutioner, politi, boligselskaber, frivillige foreninger eks. Natteravnene og andre, og er tilstede, hvor de unge mennesker færdes.

Mange ting kan samles op, før det er blevet et problem, men det kræver, at man er tilstede og handler på det, som man hører og ser og gør det hurtigt.

Det er klart, at SSP folkene ikke skal fare rundt i blinde på gader og stræder, men modsat skal SSP også være synlige og ikke blot sidde på et kontor og lave fine rapporter til byrådet og andre interesserede. Den proaktive indsats har en stor betydning for, om arbejdet lykkes.

Heldigvis ser vi i disse år, at unge ikke kommer ud i kriminalitet, som vi tidligere har set det, men der er en hård kerne, der kan skabe stor utryghed blandt øvrige borgere, og som udover at ødelægge fremtidsudsigterne for dem selv, også kan koste kommunen en masse penge på institutionsanbringelser m.v.
Hvis jeg bliver valgt til byrådet, så vil jeg i alt fald holde godt øje med, at vi også i fremtiden forsøger at være på forkant med unge, der er på vej ud af et forkert spor.

Carsten Andersen
Kandidat for Venstre til byrådsvalget den 21. november

Denne artikel er publiceret den 25. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply