Lokal-TV: Tidligere borgmester Jørn Sørensen fortæller om sit lange liv i politik

Den tidligere radikale borgmester i Holbæk har netop rundet de 75 år og i den anledning genudsender TV Vestsjælland sin udsendelse om den unge lærer der allerede i 1974 lod sig opstille til byrådet.

Jørn Sørensen ankommer til sin afskeds reception i en veteranbil fra Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Rolf Larsen.


Det blev dog ikke til valg den gang, men som suppleant kom han allerede i byrådet få måneder efter valget, da journalist på Holbæk Amts Venstreblad, Henning Nielsen flyttede fra byen og dermed udtrådte som medlem af byrådet. Ved næste valg i 1978 blev Jørn opstillet som nr. 2 på den radikale liste, og var dermed en klar kronprins og kommende borgmeterkandidat, når den siddende radikale borgmester, Arnold Sørensen trådte tilbage.

Jørn blev borgmester i 1993 på de borgerlige partiers stemmer, de konservative, Venstre og sit eget partis stemmer, der tilsammen havde de 11 mandater der skulle til et flertal.

Det blev til 16 år i borgmesterstolen, på de samme tre partiers stemmer og da Jørn Sørensen i 2009 valgte ikke at genopstille var det blevet til 34 år i byrådet.

Mange vil huske Jørn Sørensen som en engageret og energisk borgmester, der så den moderne tid som en udfordring, mens andre så ham som en slags ”by konge”, der helst ville bestemme det hele selv. Han havde store tanker om sin by og fik mange af sine forslag vedtaget af et enigt byråd.

Alligevel måtte han til tider modtage kritik, hvad der jo følger med når lederen viser vejen.

Udsendelsen om Jørn Sørensen blev til gennem en samtale med tidligere byrådsmedlem, Søren Wolstrup.

TV Vestsjælland genudsender samtalen torsdag den 24. August kl. 08,00 og kl. 14,30. Det sker på LokalKanalen (hvor også Tegnsprogskanalen sender).

Denne artikel er publiceret den 23. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply