Hjertet sidder til venstre

Det politiske hjerte hos Ole Brockdorff sidder til venstre , men ikke så langt til venstre , at Ole Brockdorff blev kommunist ligesom sin far kunstmaleren Victor Brockdorff. Han “nøjedes” med at blive socialdemokrat. Foto: Jesper von Staffeldt.

Overskriften kan lyde lidt som en selvfølgelighed, men det hjerte som sidder til venstre hos byrådsmedlem, socialdemokrat, holbækborger, fodboldelsker, pensionist, elektriker m.m. Ole Brockdorff, er det politiske hjerte.

Ole Brockdorff fylder i dag onsdag d. 23. august, 80 år og hans hjerte tilhører stadig socialdemokratiet, som her i løbet af de sidste 4 år har mistet 40% af byrådsmedlemmerne. Men som Ole Brockdorff siger til Holbaekonline.dk: -Det er ikke altid jeg er 100% enig med mit parti, men jeg har aldrig overvejet at skifte parti, og jeg tager gerne 4 år mere for partiet i byrådet. For politik har givet mig mange positive og interessante oplevelser i de næsten 40 år jeg har siddet i byrådet.

Der er dog en oplevelse han kunne være foruden, og den overværede Deres udsendte Orømedarbejder på valgnatten for fire år siden i administrationsbygningen på Kanalstræde, da der på storskærmen stod at Ole Brockdorff ingen stemmer havde fået på Isejordens Perle. Det ville betyde, at Ole Brockdorff ikke ville blive genvalgt. Ole så en smule lang ud i ansigtet, så jeg gik hen og trøstede ham og sagde: Ole du ved jeg ikke er socialdemokrat – men derimod borgerlig liberal, men min bedre halvdel og jeg har stemt på dig personligt fordi du har gjort så meget og interesserer dig så meget for vor lille ø . Næste dag viste det sig, at der var sket en fejl og at Ole havde fået næsten 60 personlige stemmer og han blev genvalgt.

Holbaekonline.dks Orømedarbejder har fulgt Ole Brockdorff tæt med et videokamera for at lave en lille valgvideo med titlen: Mennesket bag politikeren og i lørdags var vor Orømedarbejder på råhuset for at se Ole i funktion som giftefoged. Det er blevet til mere end 400 vielser for Ole i rollen som giftefoged. Efter optagelsen, var der ca 20 minutter til overs før vor medarbejder skulle sejle tilbage til Isefjordens Perle, så med hiv og slæb fik vi lige presset et lille videointerview igennem, som kan ses herunder.

Tillykke med dagen

Denne artikel er publiceret den 23. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Rigtig stort TIL LYKKE med fødselsdagen Ole 🙂 <3

  Du er den eneste, som kan give os borgere et lille bitte håb for Holbæks fremtid – så derfor held og lykke for at du genvælges til november !

 • Lars O.

  Tillykke med fødselsdagen. Du har altid virket som et oprigtigt menneske – også som politiker.

 • Kristian Krøger

  Kære Ole
  Kirsten og jeg, ønsker dig et rigtigt stort tillykke med den store dag – Jeg vil også sige dig tak for dit fine arbejde for vores dejlige Orø – alle gode tanker og håb for fremtiden ønsker vi dig.

Leave a Reply