29. marts 2024

Det gik på ingen måder, som man havde ønsket hos Holbæk B&I, da førsteholdet i dag fik besøg af Stenløse BK i Danmarksserien.

Fra starten lagde gæsterne pres på Holbæk, med højt tempo og løb op og ned ad banen. ‘Det holder de ikke til længe’ – var kommentaren fra Holbæks trænerduo til de blå-hvide spillere på banen, men de måtte til sidst sande, at den kommentar nok mere var ønsketækning end beskrivelse af spillet.

Gæsternes spil var godt tilrettelagt. Gode spil mellem spillerne og op ad banen og selvom Stenløse måske ikke har den vildeste teknik, så sled de sig til en fortjent sejr.

I første halvlev bølgede spillet frem og tilbage over midten og først i 26. minut kom der scoring på tavlen, da Stenløses Rasmus Suhr Petersen bragte gæsterne foran 0-1.

Holbæk forsøgte sig, men forgæves og inden dommeren fløjtede halvlegen af, udbyggede Søren Duus Saigal Stenløses føring til 0-2.

Holbæks trænerduo benyttede pausen til at skifte Mathias Korsbjerg Hjort og Sebastian Blomqvist Johansen ud til fordel for henholdvsis Torbjørn Billeskov og Frederik Parishus. Formentlig i et håb om, at de kunne være med til at rette op på kampen.

Det var dog ikke nok til at stoppe stenløse, der i løbet af fire minutter i begyndelsen af 2. halvleg havde 3 skud mod Holbæks mål. Heldigvis for Holbæk, kom ingen af dem i nettet.

Efter et kvarters spil fik Holbæk lidt bedre styr på spillet og i de situationer, hvor tempoet blev holdt oppe, kom Stenløse i problemer. Holbæk havde bare selv svært ved, at holde det høje tempo længere tid ad gangen.

Et par gode forsøg til Holbæk, røg over Stenløses mål inden en helt stor chance meldte sig i 77. minut, da Holbæk fik tilkendt et frispark lidt uden for gæsternes felt. Bolden blev skudt perfekt ind i feltet, hvor den her blev forlænget – men i stedet for at gå i målet, fløj den henover overliggeren.

Stenløse svarede igen tre minutter efter med endnu en scoring til 0-3 på mål af Dennis Jakobsen.

Nu var gode råd dyre og et konstant krav fra trænerne om, at ‘tro på det’ virkede næsten fjollet, som kampen havde udviklet sig. Selvom Holbæk-spillerne var frustrerede, så var det gæsterne der spillede det mere beskidte spil, hvilket i hele kampen resulterede i ikke færre end fem gule kort til Stenløse og et enkelt til Holbæk. Nogle vil også mene, at Holbæk blev snydt for et par frispark og muligvis et straffespark. Om det havde gjort nogen forskel er svært at sige. I 89. minut pyntede Marcus Carlson Pedersen på resultatet, da han gjorde det til 1-3.