Læserbrev: Lad os nu få styr på rengøringen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Lad os nu få styr på rengøringen

For femte år i træk har elever mødt op på første skoledag til et beskidt klasselokale. For femte år i træk har lærere skulle forberede sig og undervise i klasselokaler med fnuller og støv flyvende rundt omkring dem. For femte år i træk har vi i byrådet diskuteret med hinanden, hvordan det dog kan være, at der ikke var blevet gjort ordentligt rent.

Forældre har grebet kosten på flere af kommunens folkeskoler og er gået i gang med hovedrengøringen selv. Jeg forstår dem godt. Mit barn skulle heller ikke undervises i beskidte klasselokaler. Det er altid dejligt, at forældre vil give en ekstra hånd med i deres barns skole. De ekstra hænder når et stakit skal males eller når der skal pyntes op til klassefest er stor hjælp for skolen. Ligeledes tror jeg, at mange forældre rigtig gerne vil give en hånd med for en bedre folkeskole. Sådan har det altid været og sådan skal det også være. Men nogle opgaver er ikke og skal ikke være forældrenes. Rengøring er en af de opgaver, som kommunen skal have styr på. Det er byrådets – og dermed også mit – ansvar at sørge for, at der kommer styr på rengøringen. Forældre i hele kommunen skal kunne kramme deres børn farvel om morgen og vide, at faciliteterne er i orden på skolen.

Som jeg ser det, er det ganske klart: vi skal have kigget, på om den kontrakt, byrådet har med rengøringsfirmaet lever op til de politiske forventninger vi har. Hvis det – som alt tyder på – ikke er tilfældet, mener jeg, at vi skal have genforhandlet kontrakten og afsat de ressourcer, der skal til. Det er en vigtig prioritering for jeg og resten af Socialdemokratiet. De fleste partier, har i en artikel i Nordvestnyt d. 16. August givet udtryk for, at de vil have styr på problemet, så jeg har derfor en klar forventning om, at der vil være politisk opbakning til dette.

Vi skal have fundet en løsning, så vi ikke igen næste år skal stå i samme situation. Vi skal have styr på rengøringen på vores folkeskoler i Holbæk Kommune en gang for alle.

Christina Krzyrosiak Hansen
Borgmesterkandidat S Holbæk Kommune

Denne artikel er publiceret den 17. august 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply